№60

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2015/№ 60 Інші номери журналу ›
  • Зміни до РРОшного законодавства: нарешті! 23 липня 2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» від 01.07.2015 р. № 569-VIII, прийнятий на базі славнозвісного законопроекту № 1088.
  • Для єдиноподатників — нові звітні форми…
  • …та нові книги обліку
  • ВРУ зменшує адмінтиск на суб’єктів господарювання Парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків» (законопроект від 03.02.2015 р. № 2004).
  • Неприбуткових організацій стане більше
  • Пільги для навчальних закладів з податку на нерухомість Парламент ухвалив законопроект від 02.03.2015 р. № 2276, яким виключив з об’єктів оподаткування податком на нерухомість будівлі дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форм власності і джерел фінансування, які використовуються для надання освітніх послуг.
  • Мінфін об’єднав коди для сплати податку на прибуток та авансових внесків Мінфін наказом від 20.07.2015 р. № 651 вніс зміни до бюджетної класифікації, затвердженої наказом Мінфіну від 14.01.2011 р. № 11, якими встановлено, що облік податку на прибуток та авансового внеску з цього податку буде здійснюватися за одним кодом бюджетної класифікації.
  • Військкомати повідомлятимуть підприємства про звільнення мобілізованих Згідно з Указом Президента України від 14.07.2015 р. № 417/2015 військові комісаріати не пізніше наступного дня після взяття на військовий облік громадян, звільнених із військової служби, мають письмово повідомляти державні органи, підприємства, заклади, установи та організації, в яких до призову на військову службу ці громадяни працювали, навчались або були зареєстрованими як безробітні, про підставу звільнення з військової служби.
  • Зміни до СЕА: що прийняли депутати У номері «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 52, с. 4 ми попереджали, що депутати збираються внести зміни до ПКУ*, спрямовані на удосконалення електронного адміністрування. Цей Закон (на базі законопроекту № 2173а) було прийнято 16 липня 2015 року. Давайте, як кажуть, свіжим слідом обговоримо, що ж усе-таки прийняли законодавці.
  • Хочете понишпорити в СЕА? Будь ласка! (про нові «Запит» і «Витяг» із СЕА) Нещодавно податківці відновили свою OPZ версії 1.31, доповнивши її низкою документів. Два з них, що стосуються електронного адміністрування ПДВ, ми з вами, дорогі читачі, сьогодні й обговоримо.
  • Зміни від Мінфіну: стосуються не тільки бухобліку Цих змін ми чекали давно, і ось час настав: Мінфін запропонував бухгалтерській громадськості наказ від 18.06.2015 р. № 573. Документ має бути опублікований 24.07.2015 р. і з цієї дати набути чинності*. Нововведення стосуються горезвісного спецрахунка з ПДВ: нарешті для нього знайшлося місце у Плані рахунків. Не менш цікавий поворот з обліком валюти на розподільчому рахунку — тут декому доведеться зробити зрушення в податковому обліку. Ну і ще дещо… Давайте почнемо.
  • І у відпустку сходити, і грошей заробити Як бути, якщо працівник не хоче йти в щорічну відпустку? Чи можна відпустку замінити грошовою компенсацією? Чи може працівник у період відпустки виконувати свою роботу й отримувати зарплату? Відповіді на ці та інші «відпусткозамінювальні» запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Надання субсидій: немає меж досконалості Розмови про оформлення субсидії не вщухають. Це цілком зрозуміло — підвищені тарифи, на жаль, ніхто не скасовував, а субсидія допомагає їх «потягнути» та зберегти сімейний бюджет. Ви вже знаєте, що з 01.05.2015 р. діє спрощена процедура надання такої пільги (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 28, с. 22). При її апробації у реальних умовах виявили недоліки. Уряд до них прислухався і поспішив усунути негативні моменти. Що з цього вийшло? Поговоримо прямо зараз — у запропонованій статті.
  • «Гуляй, Вася»: каверза для ФОП та його мобілізованих працівників Протягом 2014 — 2015 років ФОП разом з роботодавцями-юрособами зберігали робоче місце та виплачували середній заробіток працівникам, призваним на військову службу під час мобілізації. Коли ж настав час отримати компенсацію з бюджету, то ФОП-роботодавці дістали відмову. У чому її причина, ви дізнаєтеся в цій статті.
  • Чи може ФОП-солдат «забути» про податки Коли мова заходить про виконання державних обов’язків, факт держреєстрації підприємцем не дає жодних поблажок. Тому ФОП може бути призваний на військову службу за мобілізацією як звичайний громадянин. Чи потрібно при цьому виконувати обов’язки платника податків, податкового агента, страхувальника? Про все це ви дізнаєтеся в нашій статті.
  • Вдень — робота, увечері — лікарняний. Особливості оплати Після закінчення робочого дня (22.06.2015 р.) працівник звернувся до лікувального закладу у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. Цього ж дня йому було відкрито листок непрацездатності. Як оплатити перший день лікарняного? (м. Тернопіль)
  • Якщо мобілізували сумісника: зберігати чи звільняти? Працівника мобілізували з 06.07.2015 р. Основне місце роботи — комірник, місце роботи за сумісництвом (внутрішній сумісник) — двірник. Які посади за ним зберігаються? Як розрахувати йому середній заробіток? (м. Житомир)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі