№25

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2015/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Реалізація підакцизного палива: хто платить «роздрібний» акциз? ДФСУ у листі від 18.03.2015 р. № 9132/7/99-99-19-03-17 роз’яснює питання сплати «роздрібного» акцизного податку при реалізації підакцизного палива.
  • Зіпсований підакцизний товар «роздрібним» акцизним податком не обкладається Фахівці головного фіскального відомства у Базі знань (категорія 116.02) нагадали, що операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами обкладаються «роздрібним» акцизним податком.
  • Скасовано монополію «Укрекокомресурси» на утилізацію тари Кабмін на засіданні 18 березня скасував урядову постанову «Про впровадження системи збирання, заготівлі та утилізації відходів як вторинної сировини» від 26.07.2001 р. № 915.
  • Демобілізованим громадянам передбачено додаткові соцгарантії Парламент прийняв у цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації та соціального захисту громадян України, які підлягають звільненню з військової служби під час особливого періоду або у зв’язку з оголошенням демобілізації» (на базі законопроекту від 03.03.2015 р. № 2283).
  • Держрекет ПДВшний ГУ ДФС у Волинській області розмістило інформацію щодо сплати податкових зобов’язань з ПДВ за декларацією за лютий 2015 р. (http://vl.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/189363.html). Волинські фіскали без будь-яких законодавчих ув’язок написали наступне.
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Обов’язок громадянина — задекларувати доходи, отримані у 2014 році Чим ближче 1 травня, тим активніше ДФСУ нагадує громадянам про обов’язок декларувати отримані доходи. У хід ідуть усі засоби: банери на офіційному сайті, реклама у ЗМІ і навіть у громадському транспорті. Причому який рік поспіль податківці ґрунтовно готуються до декларативної кампанії і всіляко роз’яснюють народу, що, куди, коли і як потрібно подавати. Підхопимо естафету. «Букет» з тонкощів декларування доходів, отриманих у 2014 році, уже готовий.
  • Заповнення декларації про доходи На щастя, декларацію про доходи ми з вами подаємо не раз на місяць і навіть не раз на квартал. А тому цілком логічно, що коли приходить час її заповнити, виявляється чимало призабутого. Допомогти пригадати все — мета цієї статті.
  • Додаток 2. Декларуємо доходи від продажу майна, оренди, спадщину та подарунки Додаток 2 до декларації про майновий стан і доходи допомагає розрахувати суму ПДФО, яку за підсумками 2014 року необхідно сплатити до бюджету з доходів від продажу (обміну) майна та/або від надання нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм) та/або від прийняття у спадщину або дарунок майна. Давайте розберемося, як цей додаток заповнити без помилок.
  • Додаток 3. Шукаємо інвестприбуток Ця стаття присвячена особливостям заповнення додатка 3. Хто його повинен заповнювати? Ті з вас, хто протягом 2014 року здійснював операції з інвестиційними активами. Що за «звір» ці інвестиційні активи? Зараз розповімо.
  • Заповнюємо додаток 4 — декларуємо закордонні доходи В епоху інтернету чимало працівників і роботодавців вважають за краще працювати на відстані один від одного. Це вигідно як для роботодавця (економія на створенні робочого місця), так і для працівника (можливість знайти роботу далеко від дому, не витрачаючись на переїзд, самостійно встановлювати собі графік роботи тощо). Тому сьогодні доходами «звідти» вже нікого не здивуєш. Але! Якщо ви отримували такі доходи, то зобов’язані їх задекларувати. Більше того, за такими доходами податкові зобов’язання розраховують в окремому додатку 4 до декларації про доходи. Як його заповнити? Саме про це ми з вами сьогодні й поговоримо.
  • Податкова знижка з ПДФО — безхмарна радість платника податків Податкова знижка — це своєрідний податковий пряник, адже вона дозволяє повернути частину або навіть всю суму ПДФО, сплаченого протягом року. Хто може скористатися правом на податкову знижку і що для цього потрібно? Про це і поговоримо…
  • Додаток 7: для тих, у кого дохід більше 120 тис. грн. Хто зобов’язаний заповнювати додаток 7? На що слід звернути увагу при його заповненні? Відповіді на ці запитання ви знайдете тут.
  • Заповнюємо декларацію за зразком! Із власного досвіду знаємо: заповнити той чи інший офіційний документ набагато легше, якщо є зразок. Тому спеціально для вас, шановні читачі, ми вигадали умовну особу — Зайченка Олега Петровича, якому потрібно заповнити декларацію про майновий стан і доходи за 2014 рік.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі