№19

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2016/№ 19 Інші номери журналу ›
  • Мінзарплата і ЄСВ: «Брат ти мені чи не брат?..» «Залізне» ЄСВ-правило свідчить: якщо база нарахування ЄСВ щодо працівника не перевищує розміру мінімальної зарплати, установленої законом на місяць, за який нараховується зарплата/дохід, то цей внесок сплачують з мінімалки. Проте чи в усіх випадках працює це правило? Коли його можна не дотримуватися? Зараз усе розкладемо по поличках, і в «мінзарплатно-ЄСВшних» питаннях ви почуватиметеся як риба у воді.
  • «Мені до Парижа у справі, терміново!»*: путівка за рахунок підприємства «Люба, ми летимо до Парижа!». Почути цю фразу у свою адресу мріє, мабуть, кожна панянка незалежно від віку та соціального статусу. І деяким все ж таки щастить! Хоча насправді стати щасливицею може будь-яка пані, якщо її чоловік або друг — директор фірми. Для нього перетворити мрію коханої на реальність простіше простого — купив путівку на двох за рахунок коштів підприємства і справу зроблено. А ось розбиратися з оподаткуванням такої путівки доводиться бухгалтеру. Щоб ви, шановні колеги, впоралися з цим завданням на раз-два і у вас теж залишився час відпочити або вивчити податкові нововведення, ми підготували цю статтю. Упевнені, вона допоможе вам усе розкласти по поличках.
  • Брак до браку не приходиться, або Класифікація виробничого браку Не помиляється той, хто нічого не робить. Саме тому помилки, погрішності і, як наслідок, брак продукції на виробництві — явище досить поширене. Давайте сьогодні поговоримо про все, що стосується класифікації, оформлення і, звичайно ж, обліку виробничого браку. Ну а почнемо з того, що прийнято вважати браком у виробництві та як документально оформити браковану продукцію.
  • Брак у виробництві: податково-бухгалтерські подробиці Уміти правильно класифікувати виробничий брак, звичайно ж, потрібно, але це тільки півділа. Не менш важливо знати, як правильно відобразити такі втрати в бухгалтерському та податковому обліку. Ось про це ми з вами зараз і поговоримо.
  • «Безвізове» закордонне відрядження: виплачуємо добові правильно Відрядження за кордон — тема, до якої інтерес наших читачів не вщухає. Сьогодні зупинимося на відрядженнях до країн, в’їзд на територію яких не вимагає наявності візи. Поговоримо про те, чи потрібно при таких відрядженнях визначати момент перетину кордону і які добові виплачувати, якщо дату його перетину визначити неможливо. А також розберемося, що робити в разі, якщо відряджений працівник не пройшов прикордонний контроль або затримався у відрядженні через простій на митниці.
  • Що ж, соцстрах, перевіряй — ми завжди готові, знай! Хоч перевірка і є невід’ємною частиною роботи бухгалтерії, але щоразу перед її початком у бухгалтера, яким би високим не був його професійний рівень, серце починає битися частіше. Нічого дивного, адже будь-яка перевірка — це іспит, а будь-який іспит — це стрес. Найпростіший спосіб впоратися з цією проблемою — озброїтися знаннями. Ви чекаєте перевіряючих з Фонду соціального страхування, але не знаєте, як підготуватися до їх зустрічі? Ми вам зараз про це детально розповімо, і нехай процедура контролю пройде у вас комфортно та без нервів.
  • «У мене задзвонив домофон»: обліковуємо встановлення в орендованому офісі Усі знайомі з домофоном — це електронний пристрій, завдяки якому людина (адміністратор або охоронник), яка перебуває всередині офісу без безпосереднього контакту з відвідувачем, може на власний розсуд дозволити або заборонити доступ всередину. Його й було вирішено встановити в орендованому офісі. Дозвіл від орендодавця є. Але бухгалтер підприємства цікавиться, як відобразити в обліку сам цей об’єкт і витрати на його встановлення? Давайте розберемося.
  • Застосували ПСП без заяви. Виправляємося До зарплати працівника, який не подавав заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги (ПСП), помилково застосовували пільгу. Як виправити таку помилку? Чи потрібно подавати уточнюючі Податкові розрахунки за формою № 1ДФ за ті звітні квартали, в яких роботодавець порушив порядок застосування ПСП?
  • Чим запам’ятався лютий
  • Не забудьте сплатити податок на прибуток за 2015 рік! Нагадуємо, що Закон України від 24.12.2015 р. № 909-VIII суттєво змінив* порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств у поточному році (детальніше читайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 5, с. 7).
  • Кабмін дав старт СЕА реалізації пального Уряд постановою від 24.02.2016 р. № 113 (набрала чинності з 27 лютого 2016 року) затвердив Порядок електронного адміністрування реалізації пального.
  • Мін’юст зареєстрував нову РРО-нормативку За інформацією із сайту Мін’юсту, 11.02.2016 р. проведено державну реєстрацію нормативних актів Мінфіну у сфері застосування РРО.
  • Декларація про відходи: є форма й порядок подання Кабмін постановою від 18.02.2016 р. № 118 затвердив форму Декларації про відходи та Порядок її подання.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі