№33

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2017/№ 33 Інші номери журналу ›
  • Новорічні зміни до ПКУ: дещо вертають взад! Закон України від 23.03.2017 р. № 1989-VIII
  • Січневе акумулювання сільгоспПДВ: не пройшло й півроку… Закон України від 23.03.2017 р. № 1988-VIII
  • Квартальна звітність «малятам» і «новачкам» Лист Мінфіну від 21.02.2017 р. № 11130-02-2/4779
  • «Я за нього!»: якщо працівник виконує додаткові трудові обов’язки Ситуації, коли хто-небудь з працівників підприємства виконує роботу не тільки за себе, а й за свого колегу, зустрічаються досить часто. Причиною тому можуть бути відпустка, хвороба чи відрядження товариша по роботі. А буває й так, що працівник просто суміщає професії (посади) на одному й тому самому підприємстві. Як правильно оформляти таке додаткове трудове навантаження? Як його оплачувати? Давайте, шановні колеги, знайдемо відповіді на ці запитання разом.
  • Рентна плата за спецводокористування: звітуємо за І квартал 2017 року Настав час нараховувати квартальні платежі та звітувати про них. Почнемо з рентної плати, а саме з тієї її частини, яка стосується податкових зобов’язань за спеціальне використання води. Зокрема, нагадаємо, хто в І кварталі 2017 році буде звітувати з рентної плати за спецводокористування і на що слід звернути увагу при розрахунку податкових зобов’язань.
  • Екоподаток-2017: нараховуємо за новими ставками і звітуємо за I квартал От і закінчився I квартал 2017 року. Бухгалтери розпочинають першу у цьому році квартально-звітну кампанію. На перший погляд, глобальних змін правила звітування не зазнали. Водночас є окремі нюанси, про які завжди слід пам’ятати. Тому сьогодні ми розкажемо, на що слід звернути увагу при нарахуванні екоподатку за I квартал 2017 року.
  • Третій зайвий, або Як облікувати ввезення товару? Вітчизняне підприємство — імпортер купує товар у казахстанської компанії, яка, у свою чергу, купує його в Китаї, без завезення товару на територію Казахстану. До редакції звернувся імпортер з проханням пояснити, як облікувати ввезення товару до України за ЗЕД-контрактом за участі третьої особи — відправника товару . Чи є нюанси обліку при такій операції? Чи буде підприємство-імпортер при ввезенні сплачувати ПДВ на митниці і мати право на ПК? Відповідаємо.
  • «Трудова» відповідальність Статтею 265 КЗпП передбачено низку штрафів за порушення трудового законодавства. Розібратися з порядком їх застосування вам допоможе ця стаття.
  • ФОП на ЄП торгує складною побутовою технікою: особливості застосування РРО ФОП на ЄП другої групи продає технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту. 1. Чи зобов’язаний він проводити через РРО готівкову виручку тільки за такі товари чи за всі? 2. А безготівкову виручку, отриману на підприємницький поточний рахунок?
  • Долаємо страх публічних виступів Навіть найбільш досвідченим ораторам властиво нервувати, хвилюватися, переживати в ситуації, коли від успішності їх виступу залежить чимало. Їх власна доля, доля інших людей, організацій, з якими вони пов’язані. Як подолати тривогу? Які прийоми допоможуть, а які тільки нашкодять? Тема страху виступів досить банальна, багато в ній нагороджено і відвертої нісенітниці. Давайте розберемо дійсно ефективні, науково обґрунтовані способи подолати цей страх.
  • Безоплатна передача: ПЗ із ПДВ один раз! Податківці у Базі знань (категорія 101.05) зазначили, що операції з безоплатної передачі товарів/послуг платником ПДВ є об’єктом оподаткування ПДВ згідно із ст. 185 ПКУ. База оподаткування при цьому визначається за правилами, встановленими п. 188.1 ПКУ. Додаткове нарахування податкових зобов’язань (ПЗ) з ПДВ відповідно до п. 198.5 ПКУ не здійснюється.
  • Компенсації мобілізованим — продовження епопеї Роботодавці, які не отримали у 2015 році у повному обсязі компенсацію з Держбюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу на особливий період, за 2014-2015 роки, зможуть отримати її за рахунок коштів Держбюджету на 2017 рік. Це передбачено постановою КМУ від 12.04.2017 р. № 254.
  • Підвищено добові для бюджетників Кабмін постановою від 05.04.2017 р. № 241 збільшив суму добових витрат в межах України для державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, з 30 грн. до 60 грн. Відповідні зміни внесено у додаток 1 до постанови КМУ від 02.02.2011 р. № 98.
  • Облікова ставка НБУ — 13 % річних
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі