№39

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2017/№ 39 Інші номери журналу ›
  • На штрафи підприємцям-єдинникам примушують коригувати прибуток Лист Мінфіну від 10.04.2017 р. № 11210-09-10/9617
  • Безнадійна заборгованість внаслідок безрезультатного стягнення: стара-нова «пісня» податківців Лист ДФСУ від 06.04.2017 р. № 7207/6/99-99-15-02-02-15
  • Витрати в бухобліку: що думає Мінфін? Відколи податково-прибутковий облік було поставлено на бухгалтерські «рейки», платники податку на прибуток відповідальніше стали підходити до дотримання облікових правил. Розтлумачити їх допомагає Мінфін*. Його думи про витрати перед вами.
  • «Что нам стоит дом построить», або Знову про облік житлового будівництва Будівництво завжди було проблемним для обліку. Не тільки через власне специфіку діяльності, але і через різноманітні законодавчі норми, якими ця діяльність регулюється. У сьогоднішній статті розглянемо доволі типову і водночас цікаву ситуацію. А саме: якщо для будівництва житла створюється кооператив, якими будуть особливості обліку операцій з отримання внесків від членів кооперативу і операцій з подальшої передачі збудованого житла членам кооперативу.
  • Єдиноподатник орендує «закордонний» сервер До нашої редакції надійшло досить цікаве запитання. Підприємство, що працює на єдиному податку за ставкою 5 % (неплатник ПДВ), орендує в нерезидента сервер і щомісячно виплачує нерезиденту орендні платежі. Чи потрібно єдиноподатнику-юрособі із суми таких платежів утримувати податок з доходів нерезидента за ставкою 15 % і подавати декларацію з податку на прибуток? Чи оподатковувати послуги оренди сервера ПДВ? Розберемося з цими запитаннями, причому врахуємо тут і останні рекомендації податківців в частині оподаткування платежів за оренду сервера.
  • Роялті і «нероялті»: за гроші та безоплатно Сьогодні ми розглядатимемо таку ситуацію, з якою зіткнувся наш читач. Юрособа-резидент отримала від нерезидента в користування три майнових права інтелектуальної власності. Причому два з них (права на опублікування творів) були передані на платній основі, тобто — із сплатою платежів, типу роялті, а одне з прав (на використання торговельної марки) надане нерезидентом безоплатно. Читача цікавлять аспекти оподаткування таких операцій ПДВ.
  • Змінили ціну? Готуйте документ Ситуація, коли товар уже відвантажений (роботи, послуги виконані) і після цього сторони міняють ціну (збільшують або, навпаки, знижують), у відносинах, спрямованих «на виживання», трапляється часто-густо. І запитання, на яке ми сьогодні надамо відповідь, — як зміну ціни задокументувати? Внести виправлення в початково складений первинний документ або ж оформити новий? І якщо так, то який? Давайте розбиратися разом.
  • «Частіше кажіть собі «сіга-сіга»* Олександр Голенко, шеф-редактор: неодноразово зустрічаючись на бухгалтерських «зоряних» заходах, я битим — не стільки редакторським, скільки шеф-оком запримітив астрономічно яскраву персону. А днями наткнувся на термін, який, на мою думку, якнайкраще характеризує Ірину Цонду, — «тепла планета». Сильна позитивна енергія плюс непереборна сила тяжіння, і ось він — привід для бесіди. Робота, знаєте…
  • Необ’єкт-операції без ПН і реєстрації Чи потрібно складати податкову накладну (ПН) і реєструвати її в ЄРПН, якщо здійснювана нами операція не є об’єктом оподаткування ПДВ? Чи буде штраф за несвоєчасну реєстрацію ПН на необ’єкт-операцію?
  • Індекс інфляції у квітні 2017 року — 100,9 %
  • Змінено Порядок перевірки контрольованих операцій Мінфін наказом від 30.03.2017 р. № 399 змінив Порядок проведення перевірок платників податків з питань повноти нарахування і сплати податків під час здійснення контрольованих операцій, затверджений наказом Мінфіну від 10.03.2016 р. № 344.
  • Одиниці виміру у «вхідній» та «вихідній» ПН можуть відрізнятися Податківці у Базі знань (категорія 101.16) вважають, що одиниця виміру, вказана у графі 4 податкової накладної (далі — ПН), складеної на операцію з постачання товару, може відрізнятися від одиниці виміру, що вказана у ПН, отриманій платником ПДВ при придбанні такого товару.
  • Замовник нафтопродуктов на давальницьких умовах: нема права на зменшення АП ДФСУ в листі від 26.04.2017 р. № 9023/6/99-99-15-03-03-15 зауважує, що при наданні замовником підакцизної сировини виконавцю для виробництва нафтопродуктів на давальницьких умовах замовник не виступає виробником готової продукції.
  • Оновлений звіт з екоподатку вперше подаємо з ІІ кварталу ДФСУ у листі від 04.05.2017 р. № 11086/7/99-99-12-03-04-17 нагадала, що наказом Мінфіну від 28.12.2016 р. № 1177 (набрав чинності з 21 лютого 2017 року), зокрема, у новій редакції викладено додаток 4 «Розрахунок за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені)» до Податкової декларації екологічного податку.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі