№41

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2017/№ 41 Інші номери журналу ›
  • «Рубль — штучка, три рубля — кучка»*, або Одиниця виміру товару придбаного і проданого За матеріалами категорії 101.16 Бази знань**
  • Серйозна поломка РРО: ні копійки виторгу мимо Z-звіту За матеріалами категорії 109.06 Бази знань*
  • Навіщо в УР з ПДВ новий рядок 18.2? Сьогодні поговоримо про ПДВ-помилки і їх виправлення через уточнюючий розрахунок (УР). Точніше, розберемо: навіщо в УР з’явився новий рядок 18.2, чи завжди його потрібно заповнювати і як він може послужити платнику.
  • Самовиправлення податку на прибуток і «згортання» фінрезультату Ситуація, яку ми сьогодні розглянемо, на практиці зустрічається доволі часто. За результатами І кварталу підприємство-квартальник мало прибуток, а за результатами півріччя очікує збиток. Так сталося, що у декларації за І квартал підприємство прибуток не показало. Яким чином виправити помилку — подати уточнюючу декларацію за І квартал чи можна уточнитися і в складі звітної декларації за півріччя?
  • Винагорода фермерам: строки виплати Ситуація, загалом, звичайна: фермерське господарство (ФГ) планує нарахувати винагороду голові та іншим членам господарства за підсумками діяльності у 2016 році. Але бентежить те, що після закінчення року минув досить тривалий період часу — декілька місяців. Чи не загрожуватиме така затримка з нарахуванням якимись неприємними наслідками? Чи не викличе це претензії контролерів щодо строків сплати податків/зборів? Як оподатковувати та відображати у формі № 1ДФ виплати членам господарства? Відповіді на ці та інші супутні запитання — у статті.
  • ПН у громадському харчуванні — ще той головний біль! Платникам ПДВ, які працюють у сфері громадського харчування (їдальні, кафе, ресторани), доводиться реалізовувати як власну продукцію (страви, випічку, напої, уключаючи й коктейлі), так і куповані товари, у тому числі й алкогольні напої. Тому складання (і «кодування» в) ПН викликає у них низку запитань. Сьогодні надамо їм у цій «ПН-нелегкій» справі посильну допомогу.
  • В обід і зранку, і вночі чекаємо… Держпраці ми Це було б смішно, якби не було так сумно. Державна служба з питань праці нарешті отримала керівництво до дії. А точніше — новий порядок проведення перевірок з дивними назвами — «інспекційні відвідування» і «невиїзні інспектування». Скажемо прямо: перспективи для роботодавців не дуже веселі. У цій статті розберемося, наскільки страшний чорт, якого малюють…
  • Індексуємо зарплату за червень 2017 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2003 — 2017 рр. виплачено у травні 2017 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати в разі погашення боргів у квітні 2017 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 31, с. 43. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими у 2003 — 2017 роках, якщо вони виплачуються у травні 2017 року.
  • Кавомашина — вона, цукор — він, а два ПЗ — це «воно»… Підприємство — платник ПДВ орендувало кавомашину і купує каву для неї. Які податкові наслідки?
  • Амортизація при реорганізації підприємства На підприємстві відбулася реорганізація: з одного підприємства виділилося два. Одне з них отримало на баланс основний засіб (будівлю) зі строком корисного використання 25 років, який протягом п’яти років амортизувався у попередника. Виходячи з якого строку підприємство-правонаступник має амортизувати отриманий на баланс ОЗ?
  • Ліквідація ОЗ: з ПДВ чи без? ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 03.05.2017 р. № 52/6/99-99-15-03-02-15/ІПК продовжує наполягати, що підставою для ненарахування податкових зобов’язань з ПДВ при ліквідації основних засобів (ОЗ) згідно з ч. 2 п. 189.9 ПКУ є їх знищення або зруйнування внаслідок дії обставин непереборної сили, або коли така ліквідація здійснюється без згоди платника податку, у тому числі в разі викрадення основних засобів, за умови підтвердження таких обставин відповідно до законодавства.
  • Ставки місцевих податків: щороку нові? Державна регуляторна служба (ДРС) на своєму сайті (http://www.drs.gov.ua) оприлюднила свою позицію стосовно ухвалення рішень місцевих рад про установлення ставок місцевих податків і зборів.
  • Розмір ставок ЄП за відсутності рішення ради ДФСУ у листі від 22.02.2017 р. № 3697/6/99-99-13-01-02-15 зазначила: якщо місцева рада не прийняла рішення про встановлення відповідних ставок єдиного податку (ЄП) до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, діють ставки єдиного податку, прийняті для попереднього бюджетного періоду.
  • Як органи ДФС надаватимуть податкові консультації ДФСУ наказом від 25.04.2017 р. № 293 затвердила Порядок організації роботи органів доходів і зборів із надання індивідуальних податкових консультацій (ІПК).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі