№91

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2017/№ 91 Інші номери журналу ›
  • Результат перевірки — завищення збитків. Як урахувати? Лист ДФСУ від 25.10.2017 р. № 2381/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • Непідписаний акт і його облікові наслідки У статті на с. 24 ви маєте можливість ознайомитися з правовими наслідками ситуації, коли замовник відмовляється підписувати акт виконаних робіт. У цій статті розберемося із тим, яким чином операції за таким непідписаним актом має у своєму обліку відображати підрядник.
  • Розраховуємося КПК: що варто врахувати? Платіжні картки увійшли до нашого життя, як мовиться, серйозно і надовго. І якщо ще зовсім нещодавно бухгалтерів цікавило, як відобразити в обліку видачу працівникові підзвітної готівки і як правильно йому відзвітувати про свої готівкові витрати, то сьогодні все частіше можна почути запитання про те, як оформити і врахувати покупки, сплачені за допомогою корпоративної платіжної картки (КПК) або картки «Ключ до рахунку». Йтимемо в ногу з часом і зараз поговоримо про те, як все ж таки враховувати безготівкові покупки з використанням КПК.
  • Направляємо працівника на військові збори: кадровий супровід Працівник підприємства приніс повістку про призов на військові збори. Одразу в кадровика виникає «вагон» запитань. На який строк відпустити працівника на військові збори і як оформити його відсутність за місцем роботи? Чим загрожує ігнорування військових зборів? Та й сам працівник іноді перебуває в розгубленості. Не хвилюйтеся! Усе, що потрібно знати роботодавцю працівника, призваного на військові збори, прямо перед вами — у нашій статті.
  • Місяць не відпрацьований, але є премія: розраховуємо «середню» Питання включення премій у розрахунок середньої заробітної плати «за два місяці» часто звучать на гарячій лінії. Уся справа в пункті 3 «Сотого»… Але про все по порядку.
  • Рятуємо незаконно зменшений регліміт Останні декілька місяців ПДВшну систему трясе в страшних конвульсіях. Платники податків же, як ніхто інший, відчувають на собі усі негативні наслідки такої невизначеності. Ще до недавнього часу здавалося, що відлагоджені стратегії у боротьбі за реєстраційний ліміт працюють безвідмовно. Суди сформували сталу практику, але з’явилися нові обставини. Тому настав час повернутися до питання захисту своїх прав, пов’язаних з реглімітними «фокусами». Що та як, розповімо в цій статті.
  • Акт без підпису — як нуль без палички? Досить поширена практика — прив’язувати момент оплати робіт або послуг до підписання сторонами акта приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). Природно, при укладенні договору всі сподіваються на сумлінність свого контрагента. Але трапляються й не особливо чисті на руку візаві. І тоді виникають не зовсім приємні ситуації. Наприклад, ви виконали роботи (надали послуги), направили контрагентові акт і… Він його не підписує. Претензій до якості робіт (послуг) також не висуває. Як бути? Куди бігти? До кого звертатися? Без паніки! Зараз розберемося.
  • Розраховуємо мінімальні декретні по-новому Працівниця, для якої це місце роботи є основним, була прийнята на роботу з 05.06.2017 р. А вже з 23.10.2017 р. вона йде в декретну відпустку тривалістю 126 календарних днів. Страховий стаж за останні 12 місяців перед настанням страхового випадку менше 6 місяців. Як розрахувати суму допомоги по вагітності та пологах?
  • ПДВ при ліквідації об’єкта ОЗ, придбаного «без ПДВ» Чи треба нараховувати ПДВ при ліквідації об’єкта ОЗ, придбаного у неплатника ПДВ, тобто «без ПДВ»?
  • Як захиститися від психопата Люди бувають різними, дуже і дуже різними. З одними неймовірно легко — доброзичливі, розуміючі. З іншими складніше — усе контролюють, образливі, мовчуни. Є й такі, з якими зв’язуватися взагалі не варто, їх основна мета — використати вас, не дивлячись на ваші почуття, так вони влаштовані від самого початку — психопати. І найцікавіше, що вони можуть зустрітися і серед ваших керівників, колег, знайомих. Як виявити психопата і що робити, щоб себе захистити?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі