№75

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2017/№ 75 Інші номери журналу ›
  • Блокування ПН: «рятівний круг» для аграріїв і не тільки Мінфін оприлюднив проект наказу, яким у черговий раз пропонує змінити «блокувальні» Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, затверджені його наказом від 13.06.2017 р. № 567. Доступний проект на офіційному сайті відомства (www.minfin.gov.ua) в рубриці «Аспекти роботи/Законодавство/Проекти документів/Проекти нормативно-правових актів».
  • У відрядження по-новому: літаком, (поїздом), автобусом* Наказ Мінфіну від 28.07.2017 р. № 669**
  • «Компенсуючі» ПЗ — тільки після права на ПК! За матеріалами категорії 101.06 Бази знань*
  • Блокування ПН: фіскали трохи роз’яснили… Лист ДФСУ від 06.09.2017 р. № 2723/99-99-07-05-01-18
  • Перевезення і репатріація За правилами, виплачуючи дохід нерезиденту, треба утримати податок на репатріацію. А як бути, якщо це плата за перевезення, яку отримує сполучна ланка — експедитор-нерезидент? У такому разі контролери висувають свою 15 %-версію оподаткування. Проте чи так це насправді, давайте з’ясовувати.
  • Агродотація: облік у щасливчиків Своєрідним «компенсатором» відміни спецрежиму з ПДВ для сільгосптоваровиробників виступає бюджетна дотація. Проте розраховувати на неї можуть не всі сільгоспники — це «заохочення» для обраних*. У них й виникає дилема, як відображати отриману держдотацію: через рахунок 48 або без нього?
  • Приймаємо на роботу іноземця Чого гріха таїти, економіка нашої країни зараз переживає не кращі часи. Один із способів виправити становище — усунути бар’єри для залучення іноземних інвестицій і працевлаштування іноземних фахівців. Зробити це покликаний Закон № 2058*, який починає діяти з 27.09.2017 р. Чи дійсно тепер легше буде мати справу з працівником-іноземцем? Давайте розбиратися.
  • «Регламент відшкодування» (як фіскали взаємодіють, відшкодовуючи ПДВ) Нещодавно надбанням широкої громадськості став внутрішній документ ДФСУ, що регулює певні процеси у сфері відшкодування ПДВ, виданий ще в квітні цього року. Оскільки він може бути цікавий багатьом з вас, скажемо про нього декілька слів.
  • Ласкаво просимо у майбутнє, або ID-паспорт в Україні Ви напевно пам’ятаєте мультипаспорт з фільму «П’ятий елемент». Так от, майбутнє, схоже, вже настало. Ще до недавна складно було уявити, що сюжети фантастичних фільмів стануть реальністю. Тепер замість звичного паспорта у формі книжечки — шматочок пластика зі вбудованим чипом. Але чи варто поспішати із заміною застарілого документа на сучасного «побратима»? Для кого ID-паспорт обов’язковий вже сьогодні? Як зміниться життя тих, хто все ж таки отримає паспорт у формі пластикової ID-карти? Чи вплине це якимось чином на госпсуб’єктів? Зараз розберемося.
  • Індексуємо зарплату за жовтень 2017 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2003 — 2017 рр. виплачені у вересні 2017 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати у разі погашення боргів у серпні 2017 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 67, с. 34. У сьогоднішньому номері приведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими в 2003 — 2017 роках, якщо вони виплачуються у вересні 2017 року.
  • Індексуємо зарплату сумісника Трудове законодавство дозволяє працівникові укладати більше одного трудового договору. При цьому працівник-сумісник користується такими ж правами, як і основний працівник. Але сьогодні існують особливі вимоги і правила при індексації зарплати сумісника. Як застосувати їх на практиці — дізнаєтеся із цієї консультації.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі