№99

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2018/№ 99 Інші номери журналу ›
  • ПДВ-пеня при самовиправленні: «з коли» рахувати? Лист ДФСУ від 19.11.2018 р. № 4882/6/99-99-07-02-01-15/IПК
  • Перша ПДВ-подія «із розривом дат» Для більшості операцій у ПДВ-обліку важлива перша подія. Адже переважно податкові зобов’язання (ПЗ) у продавця/податковий кредит (ПК) у покупця виникають за оплатою або відвантаженням (отриманням) товарів і послуг. Втім, ця подія може виявитися для сторін не завжди синхронною. Детальніше на прикладі конкретних ситуацій розберемо можливий «різнобій».
  • Благодійна допомога юрособі-нерезиденту Надання благодійної допомоги на сьогодні — звичне явище для суб’єктів господарювання. Все просто, коли отримувачем допомоги виступає вітчизняна благодійна організація (фонд). А от коли таку допомогу надають нерезиденту, тоді виникають різні питання, в тому числі й із приводу оподаткування. Про те, як їх вирішити, поговоримо далі.
  • Даруйте та обдаровані будете! (новорічні подарунки партнерам і клієнтам) Новий рік уже на підході, і багато підприємців заклопотані питаннями, як привітати своїх улюблених контрагентів/клієнтів. Сьогодні ми приділимо увагу таким «вітальним» операціям у розрізі їх оподаткування і відображення у бухобліку.
  • Добові на закордонні відрядження: за скільки днів і в якому розмірі? Співробітник прибув з відрядження за кордон 12 листопада, коли на годиннику було 20 хвилин на першу ночі. Вибув літаком з місця відрядження ще 11 листопада. Підкажіть, чи сплачуються добові за день прильоту, тобто за 12 листопада, і чи можна оплатити їх за «закордонними» нормами?
  • ПП vs ТОВ: у чому різниця? Одне з перших завдань, яке доведеться вирішувати бізнесмену, — це вибір організаційно-правової форми справи усього його життя. Законодавець пропонує достатню кількість варіантів. Наприклад, ви вирішили створити юридичну особу. Що краще зареєструвати: товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) чи приватне підприємство (ПП)? З цим питанням нам і належить розібратися.
  • Перехід на ЄП і Розрахунок доходу «Во всем мне хочется дойти до самой сути…» Б. Пастернак Про строки і правила подання Заяви про перехід на ЄП ви, шановні читачі, вже знаєте (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 97, с. 19). Саме час згадати, як заповнювати Розрахунок доходу, що додається до Заяви про перехід на ЄП. Тут є свої тонкощі.
  • Інформпослуги від єдинника: підтверджуємо документально Чи може підприємство на загальній системі відобразити у витратах для податку на прибуток інформаційно-консультаційні послуги, отримані від ФОП-єдинника? Чи достатньо для цього акта виконаних робіт зі змістом послуги «Послуги з консультування з питань комерційної діяльності й керування»? Чи потрібні ще якісь підтвердні документи?
  • РРО-тонкощі для підприємця-єдинника У 4 кварталі 2018 року сума доходу ФОП на ЄП (третя група, без ПДВ), отриманого готівкою і через POS-термінал, перевищила 1 млн грн. Підкажіть, коли необхідно зареєструвати РРО? Чи треба його реєструвати, якщо надалі підприємець не планує отримувати доходи в готівковій формі? І чи можна вважати дохід, отриманий через POS-термінал, безготівковим?
  • Захиститися від маніпулятивного впливу Наше суспільство перенасичене викривленими новинами, перенапружене складними станами (паніки, агресії, тривоги)… І на цьому суперечливому соціально-психологічному полі особливо вдало грають люди з недостатньо розвиненими інстанціями совісті, відчуття провини, моральних норм, загалом, маніпулятори. Вони можуть спробувати використати ваш тривожний стан у своїх цілях. Як же захиститися? Ось вам вісім прийомів!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі