№37

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2018/№ 37 Інші номери журналу ›
  • Зміни до ПДВ-звітності: підкориговано додатки Д1, Д5, Д9 Наказ Мінфіну від 23.03.2018 р. № 381
  • І знову про РК: відповіді на запитання Кількість запитань щодо розрахунку коригування (РК) з кожним днем наростає, мов снігова куля. Розглянемо ще низку ситуацій, які цікавлять читачів.
  • Аванс + зарплата: не порушуємо Про «драконівські» штрафи, якими контролери погрожують роботодавцям, що виплатили зарплатний аванс у меншій сумі, ми з вами говорили в «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 33, с. 5. Сьогодні пропонуємо поговорити про те, як правильно розрахувати суму зарплати за 1-шу половину місяця (аванс) та в цілому за місяць, щоб не потрапити під ці штрафи.
  • Учасникові про тендер: перші кроки в публічних закупівлях Здійснення державних закупівель завжди супроводжувалося певними особливостями і тонкощами. Із запуском електронної системи закупівель цей процес став більш прозорим, а коло можливих учасників (потенційних постачальників) розширилося і стало справою не лише «обраних»… Тепер спробувати свої сили і запропонувати товари, послуги (роботи) може практично будь-яка зацікавлена особа. Як мовиться: «Стукайте, і вам відкриють…». А ось які для цього треба зробити перші кроки, які головні моменти публічних закупівель врахувати і що, в принципі, являє собою тендер та електронна система закупівель? Про це ми розповімо вам прямо зараз.
  • Обліковуємо витрати на тендер Як ви вже знаєте (див. статтю на с. 13), віднині кожна зацікавлена особа може безперешкодно брати участь у тендері. Проте, за таке задоволення потрібно платити. Які витрати чекають учасника, котрий побажав взяти участь у публічних торгах? Як учаснику-юрособі відображати такі витрати в податковому та бухгалтерському обліку? Саме про це йтиметься в нашій статті.
  • Прибуткова декларація після перевірки: нова версія податківців Кому, як не нам із вами, знати про уміння податківців перевернути з ніг на голову навіть якнайчіткіше прописані норми законодавства. І вже тим більше не доводиться чекати від них послідовної позиції там, де є прогалина в законодавстві. Так сталося і з порядком відображення результатів податкової перевірки в декларації з податку на прибуток. Нормативний огріх контролери заповнюють суперечливими консультаціями та роз’ясненнями. Отже, давайте подивимося, як, на їхню думку, належить заповнювати прибуткову декларацію (у межах поточного року), якщо при перевірці виявлено заниження/завищення доходів/витрат і донараховано податок на прибуток.
  • Скарга на блокування ПН Отримавши від комісії, що приймає рішення про реєстрацію ПН/РК, відмову в реєстрації, платник має право оскаржити таке рішення в адміністративному або судовому порядку. Це право «дароване» йому п. 56.23 ПКУ. Сьогодні ми поговоримо про проблеми на терені адміністративного оскарження таких рішень, у тому числі про ті «негаразди», що виникали при спробах платників подати в ДФСУ адмінскарги на рішення комісій.
  • У касі немає понадліміту? Забудьте цей день… Залишки в касі: на початок понеділка — 1200 грн.; на кінець понеділка та початок вівторка — 400 грн. (інкасовано 800 грн.); на кінець вівторка — 5000 грн. Якщо ліміт каси — 3000 грн., чи достатньо буде інкасувати в середу 2000 грн., чи нас можуть покарати за неінкасовані з понеділка 400 грн.?
  • Відстрочений податок при бухобліковому збитку У грудні 2017 року був створений резерв сумнівних боргів (РСБ) під грошові кошти в проблемному банку на 1 млн грн. Збиток до оподаткування в річній фінзвітності — 100 тис. грн. Підприємство застосовує різниці. Оподатковуваний прибуток у декларації — 900 тис. грн. Виник він за рахунок збільшуючої різниці за РСБ. Податок за декларацією за 2017 рік — 162 тис. грн., а за 3 квартали — 300 тис. грн. Як потрібно було відобразити відстрочений податок у бухобліку, якщо на початок року залишків за рахунками 17 і 54 не було?
  • Скарга до АМКУ і «прибуткові» коригування Підприємство, платник податку на прибуток, яке є високодохідником, здійснило оплату за подачу скарги до Антимонопольного комітету. У бухгалтерському обліку це — витрати підприємства. Чи потрібно в податковоприбутковому обліку здійснювати коригування фінрезультату на суми таких витрат?
  • Бухгалтерський тест за квітень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — жодних проблем. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, як добре «зайшли» теми квітневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі