№38

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2018/№ 38 Інші номери журналу ›
  • Дотація за молодняк: чи «світить» ПДФО? За матеріалами категорії 103.02 Бази знань*
  • Створюємо фермерське господарство Аграрний напрям для України — один з найбільш перспективних і активно функціонуючих. Тому багато бізнесменів дивляться в бік сільського господарства. Формат роботи може бути різний: від знайомих усім ТОВ до фермерських господарств. «Обмеженим» товариствам приділяють увагу достатньо часто, а ось створення фермерського господарства викликає запитання. Тому пропонуємо вам разом з нами розібратися: як створити фермерське господарство? У цьому матеріалі визначимося з юридичними нюансами. А в наступних статтях поговоримо про трудові відносини у фермерських господарствах, приділимо увагу бухгалтерському і податковому обліку і розглянемо безліч інших питань.
  • Форми оподаткування ФГ Фермерські господарства (ФГ), як і будь-які інші сільгоспники-юрособи, мають право працювати на загальній системі оподаткування зі сплатою податку на прибуток або як платники єдиного податку (ЄП). ФГ без статусу юрособи, які організовуються на основі діяльності фізосіб-підприємців (ФОП), теж можуть бути як загальносистемниками (зі сплатою ПДФО), так і спрощенцями. У чому переваги та недоліки цих систем? Коротко обговоримо.
  • Суборенда землі ФГ у свого засновника Фермерське господарство (ФГ) використовує землю, яку його засновник сам отримав в оренду. Чи можна такому ФГ включати ці земельні ділянки в декларацію платника єдиного податку (ЄП) групи 4 без укладення договорів суборенди? Хто повинен сплачувати плату за землю в такому разі? З’ясовуємо...
  • ФГ: розбираємося з відносинами і виплатами Рішення прийнято. Фермерське господарство (ФГ) створено. Усі члени ФГ готові працювати на користь рідного господарства. І тут цілком правомірно виникає запитання: чи потрібно ФГ укладати зі своїми членами трудові договори? Чи, може, вони будуть працювати в межах цивільно-правового договору? Як оформити трудові відносини з головою ФГ? Що робити, якщо господарство планує залучати до роботи сторонніх осіб? Розбираємося!
  • Фермерські доходи і троє веселих друзів: ПДФО, ВЗ, ЄСВ Чи може фермерство приносити дохід? Відповідь на це запитання не така однозначна, як може здатися необізнаним. Вона в собі приховує і досвід, і працьовитість, і частку ризику, і везіння... і таких «і» в кожному конкретному випадку може бути мільйон. Але якщо вже дохід отриманий, то хоч-не-хоч, а податки з нього в казну доведеться заплатити. Давайте ж розберемося, які податки слід сплатити з доходів, що виплачуються членам фермерських господарств.
  • Дотації/компенсації фермерам: облікові моменти У поточному році діє низка державних програм підтримки аграрного сектору економіки. Кошти виділені за кількома напрямами. Якими саме? Як сільгоспникам обліковувати отримані дотації/компенсації? Розберемося із цією проблемою разом.
  • Страхування врожаю: коротко про головне Виробництво сільськогосподарської продукції є одним із найбільш ризикованих видів діяльності. Пов’язано це з великим впливом на процес вирощування продукції природних умов та різних природних катаклізмів (повеней, посух, граду тощо), які практично щороку спричиняють загибель значної частини урожаю і завдають великих збитків аграріям. Мінімізувати наслідки настання цих несприятливих подій можна, застрахувавши цей урожай. Про те, як це зробити, читайте далі.
  • Сільгоспприбуткова декларація: рівняння на квартал? Минулого року податківці заборонили для сільгоспників-прибутківців особливий звітний період «з липня по червень». Зараз вони щосили сурмлять, що у високодохідних аграріїв немає й основного річного періоду. У чому власне проблема? Давайте розберемося.
  • Агродотаціє, гуд-бай! Що робити? Як стало відомо, надії отримати агродотацію у 2018 році не залишилося. Так може має сенс вийти з агроРеєстру? Це запитання ставлять багато сільгоспників. Оцінимо плюси і мінуси такого кроку.
  • Продаємо агрохімікати без ліцензії?! У нашого фермерського господарства на балансі «висять» агрохімікати. Чи можемо ми їх продати? Чи потрібна для цього ліцензія?
  • Продаж ОЗ платником сільгоспЄП Чи може фермерське господарство — єдиноподатник групи 4 продавати основні засоби? Як оподатковується така операція?
  • Новачкам щастить, але не завжди: нове ФГ не може бути платником сільгоспЄП Фермерське господарство зареєстроване в травні 2018 року. Чи можемо ми стати платниками єдиного податку групи 4 з 3 кварталу 2018 року?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі