№43

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2018/№ 43 Інші номери журналу ›
  • Придбання ТМЦ «за свої»: ДФСУ непохитна Листи ДФСУ від 10.05.2018 р. № 2080/6/99-99-13-02-03-15/ІПК, № 2081/6/99-99-13-02-03-15/ІПК
  • Штрафи нерезидентам і податок на репатріацію Лист ДФСУ від 19.04.2018 р. № 1719/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • «Ритмічна» зведена ПН: від А до Я Можливістю складання зведених податкових накладних (ПН) користується все більша кількість платників ПДВ. Воно і зрозуміло. Адже це дозволяє не лише значно скоротити кількість ПН, але і відстрочити момент їх реєстрації. Завдяки цьому вдається закумулювати необхідні для її здійснення кошти без зайвих поповнень електронного рахунку. А іноді можливість складання зведених ПН може ще і уберегти від штрафів за несвоєчасну реєстрацію. Про ці та інші нюанси, що стосуються «ритмічних» зведених ПН, ми і поговоримо сьогодні.
  • Анулювання постачальника — «STOP» для реєстрації ПН/РК! ПДВ-анулювання постачальника як платника ПДВ, особливо якщо це трапилося зненацька, може поставити хрест на можливості завершити почате — зареєструвати вже складені ПН/РК. Що загрожує анульованому постачальникові і приголомшеному покупцеві в такій ситуації? Як діяти, щоб уникнути втрат від нереєстрації? Давайте розберемося детальніше.
  • Переукладаємо договір оренди: як обліковувати поліпшення? Договір оренди — один з найпоширеніших на сьогодні видів господарських договорів. Саме тому «орендна» тема — частий гість на наших сторінках. От і сьогодні на ваше прохання вкотре поговоримо про облік орендних операцій. Якщо точніше, розкажемо, як облікувати витрати на поліпшення об’єкта оренди після переукладання договору оренди.
  • Повідомлення про прийняття на роботу: усе, що ви хотіли запитати Незважаючи на те, що норма КЗпП, яка зобов’язує роботодавців повідомляти про прийняття на роботу, не нова, запитання щодо її застосування все ще актуальні. Саме тому ми вирішили систематизувати ці запитання і дати на них вичерпні відповіді. Упевнені, друзі, що ви знайдете тут відповідь і на своє.
  • Руйнувати — не будувати, або Знесення та нове будівництво в обліку Доволі часто будівництву нового об’єкта передує демонтаж старої будівлі. Причому такі демонтажні роботи можуть здійснюватися як у межах реконструкції старої будівлі, так і під час нового будівництва. Або ж узагалі незалежно від них. Від цього залежить порядок бухгалтерського та податкового обліку демонтажних операцій. Давайте розглянемо усі перелічені варіанти.
  • Чи можна виправити «самоштраф»? Як бути, якщо при виправленні помилки ненавмисно помилилися в сумі «самоштрафу»? Його завищили або взагалі даремно показали в «уточненці». Чи можна виправити ситуацію і усе повернути на свої місця?
  • Чекали на «звичайні» — отримали бюджетні: що з ПН? Підприємство відвантажило за договором товар покупцю і на цю дату зареєструвало ПН. За місяць надійшла оплата — але не з поточного, а з казначейського рахунку, — і водночас додаткова угода, що передбачає оплату за рахунок бюджетних коштів. Як бути з тією «відвантажувальною» ПН?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі