№28

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2019/№ 28 Інші номери журналу ›
  • «Кредитовий підзвіт»: фіскали пручаються Лист ДФСУ від 21.03.2019 р. № 1143/6/99-99-13-02-03-15/ІПК
  • Списуємо недоамортизований орендний ОЗ За матеріалами категорії 102.05 Бази знань
  • Відступлення нерезиденту і валютний контроль Лист ГУ ДФС у м. Києві від 06.03.2019 р. № 912/ІПК/26-15-14-06-04-31
  • Якщо допомога з ФСС запізнюється Останнім часом затримка з виплатою допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю з Фонду соціального страхування (ФСС), на жаль, стала звичайною практикою. Що робити в цьому випадку роботодавцю? Чи мусить він виплачувати допомогу працівнику своїм коштом? Як бути з ПДФО, ВЗ та ЄСВ, адже граничних строків для їх сплати ніхто не скасовував? А що робити у разі, коли на момент звільнення працівника допомога з Фонду так і не надійшла? Докладніше з цими питаннями і розберемося зараз.
  • Декларація з податку на прибуток за I квартал: загальні моменти У вихорі весняних травневих свят прибутківцям важливо не забути про свій прямий обов’язок: подання декларації з податку на прибуток за I квартал. Тому нагадаємо важливі моменти, пов’язані з її поданням.
  • Заповнюємо декларацію з податку на прибуток за I квартал Тепер поговоримо про заповнення квартальної декларації. Що новенького з’явилося у формі декларації і на що звернути увагу, давайте з’ясовувати.
  • Проміжна фінзвітність: хто і що подає? Хто зобов’язаний подавати проміжну фінзвітність? Кого оминула ця доля? Який склад квартальної фінзвітності? Кому з МСФЗшників загрожує проміжна таксономія? Розставимо усі крапки над «і».
  • «Паливний» (і «спиртовий») акциз: перезавантаження «Час летить стрілою», і 1 липня, з якого розпочнеться серйозне «паливно-акцизне» перезавантаження, наближається невідворотно. І хоча на сьогодні в цій акцизній сфері ще багато білих плям і не виданих (не змінених) нормативів, не буде зайвим обговорити прийдешні зміни на базі того, що вже відоме.
  • Повернення авансу за вирахуванням неустойки та РК У підприємства виникло таке запитання. На дату отримання авансу (25000 грн.) склали податкову накладну (ПН). Проте далі через односторонню відмову замовника від договору підписали додаткову угоду про неустойку (5000 грн., тобто 20 % від вартості договору), тому повернули замовнику тільки 20000 грн. Як складати РК (на весь аванс чи тільки на суму повернених грошей) і якою датою (укладення додаткової угоди чи повернення коштів)?
  • Акциз*: погоріли на пальному (через ПН)! Наше підприємство з незнання відвантажило товар під кодом 2905 11 00 00 УКТ ЗЕД, який входить до переліку підакцизного пального з п.п. 215.3.4 ПКУ. Після реєстрації в ЄРПН податкової накладної, оформленої на це постачання, нам зателефонували з податкової, сказали, що ми реалізували підакцизне пальне і вимагали зареєструватися платником акцизу, та ще й пригрозили штрафами. Як можна вийти з такої ситуації з якомога меншими втратами?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі