№58

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2019/№ 58 Інші номери журналу ›
  • Скорочена фінзвітність: Мінфін освіжив П(С)БО 25 Наказ Мінфіну від 31.05.2019 р. № 226
  • Немає використання — немає амортизації: продовження від податківців Лист ДФСУ від 02.07.2019 р. № 3031/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • Турзбір: з усіх чи тільки з тих, хто в переліку? Лист ГУ ДФС у Кіровоградській обл. від 02.07.2019 р. № 3029/ІПК/11-28-12-02-15
  • Оренда чи позичка: що краще? Хочете передати або навпаки самі взяти в тимчасове користування майно? Тоді зазвичай укладають договір оренди або позички. Порівняємо обидва варіанти, щоб обрати найбільш привабливий.
  • Прискорена амортизація: як, щоб «не зарубали»? Уже понад два роки платники податку на прибуток можуть амортизувати основні засоби (ОЗ) четвертої групи прискореним методом — з використанням мінімально допустимого строку 2 роки. Таке право їм надає п. 43 підрозд. 4 розд. ХХ ПКУ. Але незважаючи на поважний вік цієї норми, порядок її застосування досі викликає у наших читачів немало запитань. Давайте розберемося, що і як.
  • Путівка для працівника. Оподаткування Добре, коли підприємство піклується про здоров’я працівників не на словах, а на ділі. Наприклад, надає безкоштовні (чи зі знижкою) путівки на оздоровлення. Інше питання, що бухгалтеру потім доведеться розбиратися з оподаткуванням/неоподаткуванням такої путівки ПДФО, ВЗ, ЄСВ, документальним оформленням її передачі працівникові, врешті-решт, відобразити придбання і видачу путівки у бухгалтерському обліку. Але якраз із цим ми можемо допомогти. Тим більше є привід — літо у розпалі. Коли ж іще відпочивати, якщо не зараз?!
  • Портфель підказок від соцстраху Що там не кажи, а минулий і цей роки видалися врожайними на соцстрахівські зміни. Усе ново і непросто. На щастя, ФСС* весь цей час роз’яснював і підказував, що та як. Сьогодні ми пропонуємо вам добірку нових роз’яснень. Упевнені, вони будуть корисні для кожного страхувальника.
  • Повернення ПДВ-переплати з бюджету: як не втратити ліміт? Підприємство випадково сплатило ПДВ за декларацією прямо до бюджету (повз електронний ПДВ-рахунок). Довелося ще раз кинути гроші на ПДВ-рахунок. Тепер хочемо повернути переплату з бюджету. Податківці радять повернути її на ПДВ-рахунок. Хвилюємося, що тоді не додасться ліміт. Як бути?
  • Як ФОП уникнути нерухомого податку Фізична особа — підприємець (ФОП) використовує у своїй діяльності промислові будівлі, зареєстровані на праві власності за нею як за звичайною фізособою. Щоб не сплачувати податок на нерухомість за такі будівлі, фізособа має намір внести їх в статутний капітал промислового підприємства, а потім орендувати їх для використання у своїй діяльності. Чи можна таким чином уникнути сплати податку на нерухомість і якщо так, то як вплине ця операція на витрати ФОП?
  • ЗЕД-залік? Уже можна!
  • Прокачай креативність
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі