№44

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2019/№ 44 Інші номери журналу ›
  • Основна зарплата: якщо місяць відпрацьовано не повністю Лист Держпраці від 27.05.2019 р. № 4340/4/4.1-ДП-19 Лист Мінсоцполітики від 15.04.2019 р. № 553/0/206-19
  • Чи місце н еоб’єктній воді у рентній декларації? За матеріалами категорії 121.02 Бази знань
  • Норми ПММ на особливу техніку У своїй господарській діяльності підприємства використовують різноманітні машини і обладнання, наприклад, бензопили, трактори, газонокосарки тощо. Для роботи таких агрегатів необхідні пально-мастильні матеріали (ПММ). На які норми слід орієнтуватися при списанні пального на роботу вищезгаданих агрегатів і чи можна їх встановити самостійно?
  • Новий Порядок СЕА «пального» акцизу Напередодні з’явився один з головних нормативів під нововведення в області оподаткування «пальним» (а тепер ще й «спиртовим») акцизом. Мова про Порядок електронного адміністрування реалізації пального і спирту етилового*. Нижче ми висвітлимо важливі моменти, що стосуються цього документа.
  • Ділова поїздка непрацівника З метою збільшення продажів директор відбуває у відрядження за кордон. Разом з ним туди їде стороння особа, яка не пов’язана з підприємством. Чи може підприємство направити у відрядження сторонню особу? І які документи необхідно для цього оформити? Як бути з компенсацією витрат на поїздку такої особи? Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Кредит-нота нерезиденту: можна, але не завжди Після того, як товар був експортований, між українським підприємством-продавцем і покупцем-нерезидентом була досягнута домовленість про надання знижки. Чи можна оформити таку знижку шляхом складання кредит-ноти? І як відобразити цю операцію у бухгалтерському і податковому обліку?
  • Подання екодекларації за відсутності викидів Постанова ВС від 02.04.2019 р. у справі № 810/1720/16*
  • Форма № 1ДФ: запитання-відповіді Роз’яснення ДФСУ від 23.05.2019 р.
  • Де зберігати електронний підпис? Токени, токени, токени… Усі тільки й говорять що про нові носії електронного підпису, особливо після попереджень у квитанціях від податківців. Чи правда, що токени обов’язкові для усіх госпсуб’єктів? Чи не заблокують прийняття електронної звітності тим, у кого їх немає? Відповіді знайдете в цій статті.
  • Розрахунок за оренду з єдинником групи 2 ФОП на єдиному податку групи 2 здає приміщення в оренду. Чи можна приймати орендну плату на особистий картковий рахунок, а не на підприємницький або готівкою. Сума орендної плати – 11000 грн. Якщо готівковий розрахунок, то які документи треба вести? (м. Київ)
  • Бухгалтерський тест за травень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми травневих номерів.
  • Чим запам’ятався травень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі