№21

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2019/№ 21 Інші номери журналу ›
  • Валютну декларацію більше не подаємо! За матеріалами категорії 114.04 Бази знань*
  • Строки розрахунків за експорт-імпорт: новий нагляд Наш оглядовий матеріал, що стосується «валютної революції», яка стартувала з 7 лютого цього року, був опублікований у «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 6, с. 18. Сподіваємося, дорогий читачу, ви вже встигли «по верхах» ознайомитися з основними нововведеннями. У цьому, тематичному, номері ми, як і обіцяли, поговоримо ґрунтовніше на низку конкретних валютних тем. А розпочнемо з банківського нагляду за експортно-імпортними операціями, оскільки питання такого нагляду цікаві багатьом нашим читачам-«ЗЕДівцям».
  • Пеня в ЗЕД по-новому? З попередніх статей ви вже дізналися, що стосовно більшості експортно-імпортних операцій обмеження за строками розрахунків усе ж залишилися. А на кожен строк знайдеться і відповідальність. Тому в цій статті розберемося з нормами про ЗЕД-пеню в новому нормативно-правовому оточенні. Як розраховувати, нараховувати і сплачувати пеню? Що змінилося, а що залишилося незмінним.
  • Незначна сума («150 тисяч») і дроблення операції Однією з новинок валютного нагляду стало «відсівання» експортних/імпортних операцій (чи «останків» таких операцій), що не перевищують так звану незначну суму. Про те, що це за сума та які у зв’язку з її появою тепер у суб’єктів господарювання є преференції, у цій публікації й поговоримо.
  • Розрахункові обмеження У цьому матеріалі поговоримо про ряд обмежень у валютних розрахунках і платежах: як про нововведені НБУ (і законодавцями) в цьому році, так і про ті, що збереглися після «валютної революції». Тема — дуже велика за обсягом, тому матеріал не претендує на всеосяжність — обговоримо тільки найважливіше (не зачепимо й обмеження в розрахунках з експорту-імпорту — про них див. в окремій статті на с. 3).
  • Купівля-продаж валюти: правила — нові, облік — старий Будь-яке підприємство, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність, стикається з купівлею-продажем іноземної валюти. Давайте поглянемо, яким правилам повинні підпорядковуватися операції купівлі-продажу валюти сьогодні. Ну і, звісно, не обійдемо увагою й найважливішу — облікову — сторону здійснення таких операцій.
  • Купівля ТМЦ за готівкову валюту: чи всі заборони чинні? Основна стаття використання готівкової інвалюти — фінансування витрат на відрядження за кордон. Але чи може працівник, перебуваючи у відрядженні, придбавати для підприємства товарно-матеріальні цінності (ТМЦ) за готівкову валюту або з використанням корпоративної платіжної картки? Що робити, якщо ваш співробітник за кордоном придбав ТМЦ від імені підприємства і розплатився готівкою? Давайте розбиратися разом.
  • Закордонні рахунки резидентів «Валютна революція» розширила можливості резидентів щодо відкриття й використання ними рахунків в іноземних банках. На цю тему коротенько й поспілкуємося.
  • Як банки виявляють сумнівні валютні операції? Хто тільки не спостерігає за госпсуб’єктами... Причому найбільш пильна увага дістається валютним операціям, у прозорості та чесності яких банк сумнівається. Як же функціонує процедура виявлення таких операцій? Які повноваження в банків? Чого чекати від нової нормативки? На ці запитання ми надамо відповіді в нашій статті.
  • Валютна лібералізація: фізособам Валютні послаблення торкнулися не лише суб’єктів господарювання. Дещо перепало й фізичним особам. У цій статті розберемося з тим, які саме переваги ми з вами отримали.
  • Валютні штрафні санкції Нові правила проведення валютних операцій спровокували коригування у сфері відповідальності. Цю статтю ми вирішили присвятити тому, що ж тут змінилося. Також обговоримо «перехідні» валютні правопорушення.
  • Валюта-мандрівниця, або Ввезення/вивезення валюти по-новому Які правила ввезення/вивезення інвалюти в Україну/за її межі? Яку суму готівки можна ввозити/вивозити без декларування, а яку доведеться задекларувати?
  • Перелік основних документів, що використовуються в тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі