№36

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2019/№ 36 Інші номери журналу ›
  • Електронний реєстр листків непрацездатності Постанова КМУ від 17.04.2019 р. № 328
  • Якщо повернули гроші третій особі: що з ПДВ? Лист ДФСУ від 19.02.2019 р. № 610/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Той самий товар називають по-різному Ідентичний товар різні підприємства можуть продавати під різними найменуваннями. Та й у самого підприємства-покупця найменування закуповуваного товару може дещо відрізнятися від занесеного до його номенклатурного довідника. Як оприбутковувати аналогічний товар? Чи можна перейменувати придбаний товар на свій лад? Як це зробити? Чи необхідно найменування товару із вхідних податкових накладних (ПН) постачальників дослівно переносити до ПН на всьому ланцюжку продажів? Давайте з цим розберемося…
  • Здаємо запчастини на металобрухт Приводом для написання статті стало запитання читача. Торгуємо покупними автозапчастинами. За багато років на складі назбирався «неліквід» (собівартістю 730000 грн., всього 2 тонни), який збираємося здати на металобрухт за 9000 грн. (за ціною 4,5 грн. за кг). Як нам ці операції відобразити в обліку?
  • Невідшкодовуваний «мінус» з Д2: як не втратити? У підприємства-експортера (постійного відшкодуванця) виникло таке запитання. У січні перерахували постачальникові передоплату за товар (720000 грн., у тому числі ПДВ — 120000 грн.). Бюджетне відшкодування (БВ) тоді не заявили (хотіли дочекатися отримання товару). Проте у квітні розірвали договір, і постачальник повернув нам гроші (у квітні зареєстрували зменшуючий розрахунок коригування — РК). Як бути тепер із січневими 120000 грн., що зависли в Д2, адже відшкодувати їх вже неможливо?
  • Ліквідувався кредитор: наслідки для боржника «Що винен — віддати повинен» — свідчить старе прислів’я. Але іноді трапляється, що цей бажаний для кредитора і відповідальний для боржника момент розплати не настає. Одна з причин — ліквідація підприємства-кредитора. Яка облікова доля заборгованості перед ліквідованим підприємством? І які податкові наслідки чекають на боржника, що не розплатився за рахунками? Про це і поговоримо.
  • Придбання ТМЦ за рахунок кредиту та ПК У підприємства виникло таке запитання: придбавали ТМЦ частково за рахунок кредитних коштів. 30 % вартості товару оплатили самі, а решту 70 % — одразу банк. Чи буде податковий кредит (ПК)?
  • Відрядження і картка «ключ до рахунку» Підприємство для осіб, що відряджаються: 1) купує залізничні квитки через Приват24 з картки «ключ до рахунку» (держатель — директор), у виписці «Придбання квитків у системі продажу квитків, заявка в платіжній системі ХХХ» картка не згадується, є квитки у pdf-форматі; 2) безготівково з розрахункового рахунку оплачує номера у готелі, є акт; 3) виплачує добові з розрахункового рахунку на особисті картки співробітників. Чи треба складати авансові звіти від директора (з квитками) або від співробітників з добовими?
  • Майданчик зі штучним покриттям: як облікувати Підприємство побудувало майданчик зі штучним покриттям. Як визначити строк корисного використання такого активу та відобразити його в обліку?
  • Розвиваємо емоційний інтелект У сучасному світі, щоб бути успішним, щасливим, нарешті, просто класним, вже недостатньо бути розумним і професійним. Тепер усе крутиться навколо ефективної комунікації, а отже, виграє той, хто розбирається у своїх і чужих переживаннях. Адже саме вони впливають, і часто негативно, на будь-які відносини. Ефективно вибудовувати комунікацію допомагає емоційний інтелект!
  • Бухгалтерський тест за квітень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми квітневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі