№80

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2019/№ 80 Інші номери журналу ›
  • ПН на аванси: є нюанси Хоча про податкові накладні (ПН) з розрахунками коригування (РК) сказано чимало, запитання щодо їх складання виникають дотепер. Адже ситуацій усіляких — море. Сьогодні розберемо авансові випадки, що найбільше хвилюють читачів.
  • Сервіс «готівка на касі»: що важливо знати торговцеві Останнім часом банки пропонують роздрібним торговцям надавати покупцям нову послугу. Коли покупець розраховується на касі платіжною карткою, на його прохання касир може зняти з картки готівку і видати її йому. Що треба знати торговцеві*, який вирішив підключити таку послугу? Як оформляти видачу готівки? Давайте розбиратися.
  • Товар зіпсовано з вини перевізника: облік та оподаткування Підприємство придбаває у покупця запчастини. За умовами договору право власності на товар переходить покупцеві в момент його отримання. Доставку товару перевізник (поштовий оператор) здійснює на умовах післяплати. При цьому витрати з доставки бере на себе покупець. При прийманні запчастин він виявив часткове псування товару. Незважаючи на це, покупець прийняв рішення не відмовлятися від партії товару, а прийняти її, і перерахував постачальнику оплату в повному (!) обсязі. Одночасно з прийманням товару покупець виставив претензію до перевізника з вимогою відшкодувати вартість зіпсованого товару. Перевізник з претензією погодився і компенсував покупцеві недостачу. Як відобразити таку операцію в обліку?
  • Якщо працівник купив товар за кордоном Розглянемо досить розхожу ситуацію, коли працівник під час закордонного відрядження оплатив участь у виставці і придбав там для підприємства зразки товарів (інструмент) за іноземну валюту. Розрахувався він своєю зарплатною платіжною карткою, на яку йому переказувалися гроші на відрядження. Після повернення подав авансовий звіт з документами про придбання за кордоном. Чи будуть якісь наслідки, якщо прийняти авансовий звіт з такими валютними витратами?
  • Валютний вклад до статутного капіталу: тонкощі обліку курсових різниць Одним з учасників підприємства є іноземний інвестор (юрособа): у статутних документах його частка зареєстрована в гривнях і в доларах США. Як обліковувати валютний вклад до статутного капіталу (СК) від нерезидента? Чи виникнуть курсові різниці за валютним вкладом? Як оцінювати вклад при виході нерезидента із складу учасників?
  • Недріб’язковий готівковий дріб’язок Лише кілька днів пройшло після тієї дати, коли дрібні монети перестали бути грішми, перетворившись на звичайні металеві кружальця. І хоча до цього нас готували мало не півтора року, призвичаїтися до нової реальності все ще важкувато. Як обійтися без готівкового дріб’язку при виплаті зарплати, ви вже знаєте*. Сьогодні висвітлимо ще декілька питань, що будуть цікаві усім.
  • Єдиній звітності з ЄСВ і ПДФО (ВЗ) бути! Закони України від 19.09.2019 р. № 115-IX і № 116-IX
  • Повернення товарів і витрати на зворотну пересилку Покупець повертає товар, придбаний в інтернет-магазині. При цьому згідно з договором купівлі-продажу інтернет-магазин відшкодовує покупцеві суму витрат, пов’язану з поверненням товарів (витрати на зворотну пересилку). Чи виникає в цьому випадку оподатковуваний дохід у покупця?
  • Як стандарт IBAN вплине на ліміт платника ПДВ Чи можуть бути проблеми з реєстраційним лімітом з ПДВ у зв’язку із запровадженням міжнародного номера банківського рахунку за стандартом IBAN?
  • Бухгалтерський тест за вересень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми вересневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі