№8

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2020/№ 8 Інші номери журналу ›
  • Законопроєкт № 1210: про найтерміновіше 16 січня Верховна Рада прийняла закон на базі відомого законопроєкту № 1210, яким планується внести низку змін до ПКУ. Про те, на що слід звернути увагу одразу після набрання ним чинності*, читайте нижче.
  • Податкова соціальна пільга Сьогодні нею користується не дуже багато працівників. Як правило, до кола користувачів входять працівники з неповним робочим днем та ті, що мають діток. Ви ніколи не мали справи з податковою соціальною пільгою (ПСП)? Тоді читайте, хто має право на неї, за яких умов та як працює ця пільга. А може, ви гуру в цій темі? Якщо так, то ця стаття буде вам також цікава. Адже в ній ви знайдете конкретні ситуації, з якими бухгалтери стикаються на практиці. Тож починаємо…
  • Високодохідник став малодохідником: що з податковими різницями? Дохід підприємства — величина мінлива. Він то зростає, то зменшується. Для платника податку на прибуток такі коливання загрожують зміною податковоприбуткового статусу. Якщо дохід зменшився і вже не перевищує 20 млн грн.*, підприємство переходить до лав малодохідників. А це означає, що тепер воно може визначати об’єкт оподаткування за бухгалтерськими даними, без коригування на різниці з розд. III ПКУ. Але чи варто відмовлятися від різниць? Чи краще з цим почекати? Зараз розберемося.
  • Ти коней притримай, спочатку ІПК отримай! Ви коли-небудь замислювалися про те, чи важливий момент отримання індивідуальної податкової консультації (ІПК)? А ось Верховний Суд замислився і дійшов несподіваних висновків.
  • Кошти ФО(П): дві кишені — одна особа ФОП — це особлива категорія суб’єктів господарювання. Будь-яка фізична особа, яка зареєстрована ФОП, змушена для цілей оподаткування чітко розділяти підприємницькі доходи і решту своїх доходів, отриманих на цивільних правах. У цій статті поговоримо про те, як правильно провести межу між двома різними кишенями однієї й тієї ж фізичної особи!
  • Трудові перевірки: що нового? Кінець 2019 року був багатий на всілякі зміни. У 2020 році їх, схоже, буде не менше. Зачепило і сферу трудових відносин. У цій статті, зокрема, розповімо про те, що вже змінилося і незабаром зміниться у рамках трудових інспектувань і штрафів.
  • Приватна медична практика ФОП та спецстаж Фізособа-підприємець на підставі ліцензії та її найманий працівник (лікар-стоматолог) здійснюють стоматологічну практику (стоматологічний кабінет). Чи зараховуються періоди їх роботи у спецстаж?
  • Останній пільговий Звіт — за 2019 рік (а новий додаток ПП — зі звітних періодів 2020 року) Лист ДПСУ від 16.01.2020 р. № 757/7/99-00-07-02-01-07
  • Як туроператору-спрощенцю заповнити Книгу доходів Лист ДПСУ від 24.12.2019 р. № 2145/6/99-00-04-07-03-15/ІПК
  • Чи платити рентну плату за воду для благоустрою? Лист ГУ ДПС у Дніпропетровській обл. від 03.01.2020 р. № 15/ІПК/04-36-04-03-20
  • Штраф за рахунок переплати: спишуть автоматом? Отримано податкове повідомлення-рішення (ППР) на сплату штрафу за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних (ПН). Чи обов’язково його платити, якщо в електронному кабінеті з ПДВ значиться переплата?
  • Найліпша стратегія поведінки в конфлікті. Яка? Зіграємо в невелику гру. Називається вона «Дилема в’язня». Уявіть собі, що ви, разом з іншою людиною, скоїли злочин. Ну, звісно, з вами такого не траплялося. Це чисто фантазійний експеримент, просто уявіть. І ось поліція вас обох спіймала. І, як годиться, розмістила у різних кімнатах для допиту. Там ви отримали таку інформацію.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі