Теми статей
Обрати теми

Чим запам’ятався червень

Зміни в ПКУ. Закон № 466

Дітище скандального законопроєкту № 1210Закон № 466 — усе-таки був підписаний Президентом і набрав чинності. Ця податкова брила накочувала повільно й мала купу ризиків не докотитися, але все-таки накрила нас. Цей тематичний номер повністю присвячений аналізу зазначеного Закону. Питання адміністрування, перевірок і застосування штрафів, зміни в ПДВ, податок на прибуток, єдиний податок, та й узагалі оподаткування діяльності ФОП — ось неповний перелік тих норм, які підкоригував цей Закон. Давайте розбиратися!

«Податки & бухоблік», 2020, № 45

Обираємо єдиний податок

Тематичний номер, присвячений переходу ФОП і юридичних осіб на спрощену систему з третього кварталу 2020 року. У номері: про дозволені на ЄП обсяги доходу та як їх визначати; про заборонені та дозволені види діяльності; про процедуру переходу на ЄП; про звітність єдиноподатників та її особливості. Крім того, висвітлено останні зміни, внесені до правил роботи на спрощеній системі Законом № 466.

«Податки & бухоблік», 2020, № 46

Єдиннику! Здаєш нерухомість в оренду? Плати земельний податок!

З 1 липня єдиноподатники (і ФОП, і юрособи) зобов’язані сплачувати земельний податок за земельні ділянки, які або безпосередньо передані в оренду чи позичку, або в оренду чи позику передана нерухомість на таких земельних ділянках. Відповідно гостро постають питання подання земельної звітності і сплати земподатку. Багато єдиноподатників цікавить, як бути в тих випадках, якщо земля документально не оформлена (зокрема, під нежитловими приміщеннями в багатоповерхівках), якщо в оренду здана тільки частина будівлі, а інша площа використовується в госпдіяльності, якщо нерухомість в оренду не здається, але в ЄДР та/або Реєстрі ЄП вписаний «орендний» код тощо. Як не заплутатися в усьому цьому? Наша стаття вам на допомогу.

І. Хмелевський, «Податки & бухоблік», 2020, № 47, с. 2

Учора — по 6, сьогодні — по 20, або Переступаємо збільшену ОЗ-планку

З 23 травня вартісний поріг для основних засобів підвищено з 6000 до 20000 грн. Підвищення порога зачіпає передусім високодохідників (річний дохід за 2020 рік — понад 40 млн грн). З новим 20-тисячним порогом порівнюють первісну вартість об’єктів, уведених в експлуатацію з 23.05.2020 р. Старі об’єкти, зараховані до ОЗ до 23.05.2020 р., продовжують амортизувати. Чи підлаштовувати під новий ОЗ-критерій бухоблік? Чи піднімати малодохідникам відмовникам малоцінний поріг, до якої величини та як обґрунтувати? Що означає критерій для МСФЗ-звітності? Як він чіпляє ПДВ? Читайте в статті!

Т. Войтенко, «Податки & бухоблік», 2020, № 48, с. 2

Трудові документи

Кадри — досить важливий і відповідальний сегмент будь-якого підприємства. Тому все, що пов’язано з трудовою діяльністю працівників, повинне проводитися з особливою уважністю. Зокрема, прийняття на роботу, звільнення і сам процес праці співробітників мають бути належним чином задокументовані. При цьому кількість документів, які необхідно скласти в тій чи іншій ситуації, іноді дуже значна.

Щоб не заплутатися в цій «паперовій купі», пропонуємо вам ознайомитися із спецвипуском, присвяченим трудовим документам. З нього ви дізнаєтеся, в якому «трудовому» випадку, які документи слід складати та якими є нюанси їх оформлення, а також знайдете зразки більшості із цих документів.

«Податки & бухоблік», 2020, № 49

Форма № 20-ОПП усе важливіше й важливіше

Стаття присвячена актуальним проблемам, які викликає неподання Повідомлення за формою № 20-ОПП. Серед таких проблем виділено: блокування податкових накладних, реєстрацію акцизних складів, отримання ліцензій на зберігання і торгівлю пальним та реєстрацію РРО. Також актуалізовано питання про відповідальність за неподання форми № 20-ОПП у контексті позиції податківців і свіжої судової практики.

«Податки & бухоблік», 2020, № 50, с. 2

Купуємо та продаємо в Інтернеті

Ні для кого не секрет, що останні роки інтернет-торгівля дуже динамічно розвивається в усьому світі. І це абсолютно логічно, адже величезна кількість людей у будь-якому кінці земної кулі має доступ до мережі Інтернет. Поготів, в умовах всесвітнього карантину оголилися основні переваги інтернет-торгівлі — мобільність і безконтактність.

Загалом інтернет-торгівля найбільш перспективна частина ринку продажів. Тому, думаємо, ця павутина дуже міцно затягнула до себе велику частину вітчизняного бізнесу і, імовірно, вже повністю ніколи не відпустить.

Цей тематичний номер покликаний допомогти бізнесу швидко адаптуватися в просторах онлайн-торгівлі. Ви дізнаєтеся її ключові особливості: що таке інтернет-торгівля та якому виду діяльності відповідає, коли потрібен РРО та які РРО-перспективи чекають на підприємців, як оформляти документально та відображати в обліку онлайн-операції тощо.

«Податки & бухоблік», 2020, № 51

Карантин знову продовжили: що далі?

Щойно в Україні був уведений карантин, законодавці надали суб’єктам господарювання немало послаблень і поспішили встановити дату їх скасування. Але час минав, а коронавірус не збирався залишати Україну. Тому законодавець змінив дату закінчення карантинних послаблень і прив’язав її до кінця місяця, у якому закінчиться карантин.

І ось у червні вчергове Кабмін продовжив по всій Україні дію карантину — до 31.07.2020 р. Цим він автоматично продовжив дію низки карантинних послаблень. Які карантинні послаблення та мораторії діятимуть до кінця липня, а які зникнуть, читайте в цій статті.

С. Децюра, «Податки & бухоблік», 2020, № 52, с. 2

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі