№45

Податки & бухоблік, червень, 2020/№ 45 Інші номери журналу ›
  • Тернистим шляхом до зірок: перипетії законопроєкту № 1210 Сьогодні, нарешті, можемо розібрати величезну порцію податкових змін, які привносить Закон № 466, дітище скандального законопроєкту № 1210. Ця податкова брила насувалася повільно й мала купу ризиків не докотитися, але все-таки накрила нас. Сьогоднішній номер присвячуємо аналізу цього Закону.
  • Облік платників (нерези та великі) Підкориговано правила обліку великих платників і врегульовано процедуру постановки на облік нерезидентів (іноземних компаній, організацій), у тому числі й тих, що відкривають рахунки у банках.
  • Адміністрування: майбутнє та сьогодення У «Податки & бухоблік», 2020, № 12, с. 23 ми почали занурюватися в новинки адміністрування. Але тоді в широкому доступі була лише порівняльна таблиця законопроєкту до другого читання. У цій статті ми знову повернемося до цього питання, але вже з урахуванням опублікованого Закону № 466. Що ж насправді вийшло з-під пера нардепів і Президента? Заглиблюємося в деталі.
  • Як податківці відповідати будуть Закон № 466 має внести конкретику в норми, що стосуються відповідальності податківців. Звісно, не таку, як хотілося б, але все-таки... Тож як нардепи пропонують нам притягти до відповіді контролюючі органи? Зараз розповімо.
  • Перевірки та адміноскарження по-новому Податкова реформа вийшла масштабною за охопленням різних сфер. Однак радикальністю змін вона не скрізь може похвалитися. Дісталося порядку проведення перевірок та адміноскарженню. Давайте поговоримо про те, на що треба звернути увагу.
  • Відповідальність платника: вина та К° Закон № 466 вносить зміни щодо практично всіх штрафів, установлених у ПКУ. Про найголовніші, ті, що повинні діяти з 23 травня, ми вже писали*. Але нове у відповідальності на цьому не закінчується. Та й можливість побачити кінцевий текст Закону № 466 з’явилась. Що та як, читайте в цій статті.
  • Зберігання документів Деякі поправки та доповнення зроблено й у частині норм, що регулюють строки зберігання документів, процедуру їх відновлення, відповідальність і наслідки за відсутність документів.
  • Реформа податку на прибуток Закон № 466 підготував нам досить масштабні зміни в царині податку на прибуток. У цій статті детально проаналізуємо їх!
  • КІК — що воно за фрукт? Зміни щодо КІК — чи не найскандальніша новація Закону №466. Давайте коротко проаналізуємо їх! Відразу наголошуємо: ці зміни набувають чинності лише з 01.01.2021 р. Тож іще буде час до них підготуватися.
  • А що там з ПДФО та ВЗ? Не обійшла стороною податкова реформа ї «людські» податки/збори. Чи є зміни космічними? Скажемо так, більшості платників податків вони не торкнуться. Але знати про них потрібно. Адже, можливо, саме ви належите до тих, хто буде працювати з оновленими нормами ПКУ.
  • Зміни у сфері ПДВ Тепер дійшла черга до ПДВ. Тут є що обговорити. Це і реєстрація ПН/РК, і відповідальність за несвоєчасність її проведення, нововведення у базі оподаткування, звітному періоді, строках подання заяв тощо. Про все по порядку.
  • ФОП-загальносистемники Не залишилися без уваги й ФОП-загальносистемники. З 23.05.2020 р. вони можуть врахувати у витратах, що зменшують оподатковуваний дохід, низку податків/платежів, а так само досить важкі витрати за вантажними авто.
  • Зміни для єдиноподатників Кардинальних змін у правила роботи на ЄП Закон № 466 не вніс. В основному це поправки-уточнення, що розпочали діяти з 23.05.2020 р. Хоча не обійшлося й без низки новинок, одні з яких запрацюють із 01.07.2020 р., інші — тільки з 01.01.2021 р.
  • Інші зміни Зміни є й в частині деяких майнових податків (податку на нерухомість, плати за землю), рентних платежів. Є зміни й щодо акцизу, в тому числі й перспективно-тютюнові. Розглянемо їх детальніше.
  • Що та коли набуває чинності за законом № 466 Як ви вже, напевно, встигли помітити, не всі норми Закону № 466 набирають чинності одразу після опублікування. Тому ми підготували спеціальну таблицю, щоб можна було простіше зорієнтуватися, що та «з коли» розпочне діяти. Норми, не зазначені в ній, набули чинності з 23.05.2020 р. Упевнені: ця шпаргалка допоможе не потонути в океані чергових податкових нововведень!
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі