№58

Податки & бухоблік, липень, 2020/№ 58 Інші номери журналу ›
  • ЄСВ з мінзарплати. дотримуємося! Тема «ЄСВ з мінзарплати» давно знайома бухгалтерам. Але запитання за нею часті гості на гарячій лінії. Свій внесок зробив карантин. Адже замість звичного щомісячного нарахування працівникам зарплати і стягування ЄСВ бухгалтери отримали нову картинку: масові відпустки, вимушені посиденьки працівників удома, простій, звільнення тощо. Як у цих умовах дотриматися вже знайомих правил? Розбираємося!
  • Ліквідаційна вартість дорівнює нулю: коли можна? Часто підприємства для цілей амортизації ліквідаційну вартість об’єктів ОЗ приймають рівною нулю. Чи правильно це? Чи можуть податківці чіплятися до витрат на амортизацію? Чи будуть питання по витратах на утримання та ремонт об’єкта ОЗ, якщо він має нульові показники залишкової і ліквідаційної вартості? Давайте розбиратися.
  • Е-документи: працюємо з цифрою Цифра впевнено витісняє паперові носії інформації. Переваги електронного документообігу незаперечні. Адже технології дозволяють зекономити не лише матеріальні ресурси — папір, а й час — оформити документ можна за лічені хвилини. Поза сумнівом, одна з головних партій у цьому електронному оркестрі відведена електронній первинці. Як правильно оформляти цифрові документи? Як із ними працювати? З’ясовуємо.
  • Нерухомий податок при продажу частини будівлі Підприємство володіло 3-поверховою нежитловою будівлею площею 4800 м. А 25.06.2020 р. підприємство продало 3-й поверх цієї будівлі. Як відобразити в декларації з податку на нерухомість продаж одного з поверхів будівлі?
  • ФОП на єдиному податку, транзитна готівка та РРО Добре, якщо вся виручка своя. Але як бути, коли через підприємця-єдиноподатника транзитом проходить частина коштів, яка йому не належить. Чи не призведе така чужа готівка до необхідності поставити РРО? Чи пропускати її через РРО, якщо він уже є? Чи відображати ці суми в Книзі? Розглянемо ці та інші транзитні моменти детальніше.
  • Індексуємо зарплату за серпень 2020 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2020 рр. виплачені в липні 2020 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати в разі погашення боргів у червні 2020 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2020, № 48, с. 24.
  • Оренда і карантин: коли плата = комунальним? Закон України від 16.06.2020 р. № 692-IX
  • Здаєш в оренду частину будівлі — платиш податок за всю землю За матеріалами категорії 111.02 Бази знань
  • РРО-революція — загублена у часі Накази Мінфіну від 18.06.2020 р. № 306 та від 23.06.2020 р. № 317
  • Один ВКО на підзвітну суму із зарплатою: чи можливо? Підкажіть, будь ласка, чи можна одним видатковим касовим ордером (ВКО) видати працівникові і зарплату, і аванс на відрядження, вказавши в гр. 4 кореспондуючі субрахунки 661, 372 і розписавши суми в рядку «Підстава»?
  • Пальний акциз: будьте обережні з неплатниками Ми — платники пального акцизу, наші акцизні склади — АЗС. Наш покупець — неплатник акцизу купив у нас пальне, а потім повернув його нам на відповідальне зберігання. При продажу йому пального на відповідний обсяг була оформлена акцизна накладна (АН). Як ведеться облік операцій зі зберігання такого пального для цілей пального акцизу? Чи можна оформити АН, щоб завести на нас у систему залишки цього пального? Чи повинні ми включати обсяги такого пального в щоденні електронні Довідки?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі