№44

Податки & бухоблік, червень, 2020/№ 44 Інші номери журналу ›
  • Податкова реформа, яка довго припадала пилом у шафі Нарешті дочекалися: Президент підписав довгоочікуваний законопроєкт № 1210 і той перетворився на Закон № 466*, який набув чинності з 23.05.2020 р. Тож сьогодні коротко поговоримо про те, що приніс цей закон, а детальний аналіз читайте у наступному номері.
  • Скорочений робочий день і погодинна оплата Ситуації, коли на підприємстві працівникам установлений скорочений робочий час, трапляються частіше, ніж це може здатися. Зазвичай таким працівникам установлені оклади. І нехай це не вигідно роботодавцеві, проте працівник працює менше, а оклад (тарифну ставку) отримує повний. Але що як підприємство хоче перейти на погодинну оплату праці? Як здійснити такий перехід? Як розрахувати мінімальну годинну тарифну ставку? Як бути з трудовою доплатою до мінімальної заробітної плати? Як індексувати зарплату після встановлених змін?
  • Медпільга, заднє число і ПДВ Питань навколо медпільги з ПДВ, запровадженої заднім числом, не зменшується. У безвихідь ставлять і роз’яснення податківців. Особливо образливо, що починаючи їх застосовувати на практиці, слухняні платники опиняються в неприємній ситуації. Ось, наприклад, з чим довелося зіткнутися аптечним закладам.
  • Реєструємо ФОП-загальносистемника наново У зв’язку з уведенням карантину багато фізосіб-підприємців (ФОП) вимушені були не лише припинити свою діяльність, але і ліквідуватися. Але потихеньку усе налагоджується. Чи не час уже знову подумати про роботу і повторно зареєструвати ФОП? Про те, що слід врахувати при повторній реєстрації ФОП-загальносистемнику, просто зараз.
  • Відпустка за свій рахунок. карантинні запитання Чи потрібно працівникові писати нову заяву на відпустку за свій рахунок у зв’язку з набранням чинності постановою КМУ від 2 0.05.2020 р. № 392, якщо у попередній заяві було вказано: «на період карантину, встановленого постановою КМУ від 11.03.2020 р. № 211»?
  • Скорочений робочий час і мінімальна зарплата На підприємстві окремим працівникам встановлено скорочений робочий час. Яким чином за такими працівниками виконати умову про виплату зарплати не нижче за мінімальну?
  • Виправити податок на прибуток тільки до кінця мораторію? За матеріалами категорії 102.20.02 Бази знань
  • Перериваємо відпустки за свій рахунок Працівники пішли у відпустку за свій рахунок на період карантину. Чи можуть вони перервати таку відпустку і вийти на роботу? Якщо так, то чи може роботодавець відмовити їм у такому виході?
  • Нове у звільненні єдинників від земподатку Основним видом діяльності юрособи — платника ЄП групи 3 є здавання в оренду нерухомості. Земля, на якій знаходиться нерухомість, що здається в оренду, перебуває у постійному користуванні. Чи слід такому платникові ЄП сплачувати земельний податок за землю під нерухомістю?
  • Бухгалтерський тест за травень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми травневих номерів.
  • Чим запам’ятався травень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі