№47

Податки & бухоблік, червень, 2020/№ 47 Інші номери журналу ›
  • Єдиннику! Здаєш нерухомість в оренду? Плати земельний податок! Земля, що належить єдинникам-орендодавцям, завжди стояла кісткою в горлі у фіскалів. На жаль, прямого звільнення від земельного податку саме цієї категорії платників у ПКУ не було. Тож фіскали частіше заперечували можливість такого звільнення, ніж погоджувалися із ним. А якщо й погоджувалися, то висували низку додаткових умов, аби максимально звузити коло претендентів на нього. Урешті-решт законодавець теж став на фіскальну позицію: з 1 липня єдинники-орендодавці землі/нерухомості сплачуватимуть земподаток на загальних підставах. Що це означатиме на практиці?
  • Форма № ЗВР-1: хто подає і коли? Сьогодні поговоримо про паперову РРО-звітність за формою № ЗВР-1: чи треба її ще подавати? Якщо так, то кому і в яких випадках? В які строки? На ці та інші запитання дамо відповіді прямо зараз.
  • Юрадреса — квартира засновника: що з податками Місцезнаходження підприємства згідно зі статутом — місце проживання (квартира) засновника. Договір оренди між підприємством та засновником не укладався. Підприємство веде бухгалтерський облік за П(С)БО. Чи можливі якісь податкові наслідки для кожної зі сторін?
  • Оренда персоналу: кому вигідно? Останнім часом вийшло у світ відразу декілька індивідуальних податкових консультацій на тему оренди персоналу. Сьогодні порушимо це питання й ми. З якою метою суб’єкти господарювання вдаються до такого механізму взаємодії з працівниками? І з якими труднощами вони можуть при цьому зіткнутися? Подумаємо разом.
  • ФОП-загальносистемники і Закон № 466* Так звана мала податкова реформа, яку пов’язують із зазначеним Законом, принесла чимало змін для всіх суб’єктів господарювання, у тому числі й ФОП-загальносистемникам. Тому щоб їм не шукати по крихтах ті зміни, які стосуються саме їх, у великому казані нововведень, сьогодні поговоримо про те, що очікує таких ФОП.
  • Ліквідаційний звіт з ЄСВ підприємця Фізична особа — підприємець (ФОП) вирішила припинити підприємницьку діяльність. У які строки їй потрібно надати ліквідаційний звіт з ЄСВ та як його заповнити, якщо ФОП скористався звільненням від сплати ЄСВ за березень — травень 2020 року?
  • Як ФОП оформити закупівлю сільгосппродукції За матеріалами Бази знань 109.10
  • Виклик до військкомату у період карантину Під час карантину працівникові підприємства прийшла повістка з військкомату. Він направлений на проходження військово-лікарської комісії. У зв’язку з карантином працівник не працює, тому з його відкликанням з роботи на період медогляду проблем немає. Але виникло запитання: чи повинно підприємство якось оплачувати йому такий період?
  • Провайдери на єдиному податку: можна чи ні? Чи можуть обрати спрощену систему суб’єкти господарювання, які надають провайдерські послуги?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі