№90

Податки & бухоблік, листопад, 2020/№ 90 Інші номери журналу ›
  • Єдиний рахунок для сплати податків: зовсім скоро Ех, як би було добре скинути усі податки на один рахунок, і нехай контролюючі органи самі розбираються… Жодної тобі плутанини. Мабуть, саме такою логікою керувалися законодавці, генеруючи ідею про єдиний рахунок для сплати податків. Але чи спростить це життя платнику? Система поки не працює, але деякі висновки можна зробити вже зараз.
  • Відступлення права вимоги: ПДВ-проблеми Договір відступлення права вимоги і факторингу для суб’єкта господарювання — зручний спосіб поповнення обігових коштів. Поступившись за поставлений товар/послугу правом грошової вимоги, суб’єкт господарювання натомість отримує грошові кошти, закриваючи тим самим свою дебіторку. Давайте розберемося з обліковими наслідками такої операції. Тим більше нещодавно податківці раптом почали вимагати відступлення права грошової вимоги відображати як ПДВ-необ’єктне постачання.
  • Cпільне землекористування: як платити за землю Часто так буває, що в однієї земельної ділянки не один власник чи орендар, а кілька. При цьому категорії осіб, які спільно володіють/орендують землю, можуть бути різні. Тут і фізособи, і юрособи, а також ФОП. Як кажуть, компанія підібралася на славу. І їх усіх цікавить, а як же вносити до бюджету плату за землю при такому спільному землекористуванні. Давайте розбиратися.
  • Беремо на роботу іноземця Якщо у вас виникла необхідність запросити до себе на роботу іноземця, то передусім потрібно розібратися з правилами працевлаштування іноземних громадян в Україні. Якраз з цим питанням ми вам зараз і допоможемо.
  • Платникам ЄП: передноворічні поради Не за горами вже кінець цього року, тому тим платникам (і юр-, і фізособам), які працюють на єдиному податку (ЄП), треба уважно слідкувати за обсягом свого річного доходу, якщо є бажання і в наступному, 2021-му, залишитись і платником ЄП, і — у потрібній групі. Тому цей матеріал присвячуємо проблемі неперевищення граничного розміру річного доходу.
  • «На трамвай билета нет» або є, але дефектний Тема витрат на відрядження нескінченна, як Всесвіт. І в ній завжди знайдеться, про що поговорити. Сьогодні дамо відповідь на запитання: а чи можна відшкодувати витрати на проїзд у відрядженні у разі відсутності належним чином оформленого транспортного квитка (квиток загублений, у ньому припустилися помилки у П. І. Б. тощо)?
  • Зміни в СЕА: ∑Перевищ знову наростаючим?.. Постанова КМУ від 28.10.2020 р. № 1024
  • Не зняли з ПДВ — скасовуємо умовне постачання За матеріалами категорії 101.15 Бази знань
  • Усі електронні підписи, які мають українці, дійсні Токени та кваліфікований електронний підпис (КЕП) — це та проблема, яка не дає нам спокою вже більше року. Попередження податкової про збереження КЕП на незахищеному носії стало вже чимось звичним. Ситуація загострюється тим, що 7 листопада закінчився перехідний період для старих електронних цифрових підписів (ЕЦП). Вони перестають вважатися такими, що відповідають вимогам Закону про електронні довірчі послуги*. Саме з цією датою ми пов’язували проблеми з підписами, які збережені не на захищених носіях (токенах) (див. «Податки & бухоблік», 2020, № 10, с. 18). І от нещодавно Мінцифри надало цікаве роз’яснення**. Наводимо витяг із нього та свій коментар.
  • Внесок до СК заборгованістю за позикою Підприємство отримало позику від єдиного засновника. Погасити заборгованість перед ним у підприємства немає можливості. Чи можна направити борг за позикою на збільшення статутного капіталу (СК)?
  • На вихідні — у відпустку! Чи можна піти у щорічну основну відпустку всього на 2 дні? Чи може відпустка починатися з вихідного дня?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі