№82

Податки & бухоблік, жовтень, 2020/№ 82 Інші номери журналу ›
  • Працівник захворів на COVID-19: дії роботодавця На відміну від наших законотворців, роботодавець не має права на помилку. Він повинен все знати, все вміти, про все здогадуватися і не порушувати права працівників. Він не може закрити очі і просто чекати: «саме розрулиться». Він за кермом! Ситуація з коронавірусом на 100 % підтверджує сказане вище. Карантин триває вже більше пів року. Статистика щодо тих, хто заразився, лякає. Але роботодавець залишається сам на сам із COVID-19.
  • Продаємо через торговельний автомат У продажу товарів через торговельні автомати немає нічого нового. Пам’ятаєте автомати з газованою водою радянських часів? Сьогодні автомати з продажу води на розлив так само поширені. Хоча найбільш яскравий приклад торговельного автомата сучасності (в усякому разі, у нашій країні) — це, звісно, автомат з продажу кавових напоїв. Сьогодні поговоримо про облікові тонкощі «автоматної» торгівлі.
  • Пальне: калейдоскоп роз’яснень (ліцензії) Проводимо огляд свіжих «пальних» роз’яснень податківців. У цьому матеріалі пропонуємо вашій увазі декілька (на наш погляд, цікавих) з питань ліцензування операцій з пальним.
  • Залік боргів із ПДВ, штрафів та пені в рахунок від’ємного значення Часто-густо до нас надходять запити від наших шановних читачів щодо того, як можна використати від’ємне значення з ПДВ. Особливо — для цілей заліку цієї суми з ПДВ-боргами. Та чи можна за рахунок нього списувати, зокрема, штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК і пеню? Давайте зараз разом розглянемо ці питання.
  • Експортна комісія з розрахунком у гривні: як облікувати курсові різниці? Згідно з договором комісії на експорт комісіонер продає інвалюту, отриману від покупця-нерезидента, і розраховується з комітентом у гривні. Яким чином в обліку комітента відобразити курсові/сумові різниці, пов’язані з продажем інвалюти комісіонером?
  • Відсотки за кредит: чи є право на витрати у ФОП-загальносистемника? Щоб здійснювати господарську діяльність, як юрособам, так і ФОП потрібні вільні кошти на закупівлю матеріалів, розрахунки з контрагентами тощо. Коли вони є, то життя прекрасне, а коли їх немає, то доводиться десь позичати. Найпростіше — це отримати кредит у банку. Але за користування ним слід платити певний відсоток. Що такий відсоток потрапить до витрат юрособи, сумніву немає. А от коли мова йде про ФОП-загальносистемників, то тут не все так очевидно. Тому сьогодні і поговоримо про право ФОП-загальносистемників на витрати у вигляді відсотків банку.
  • Робота на ПРРО очима фіскалів Уже більше двох місяців суб’єкти господарювання використовують у своїй діяльності програмні РРО (ПРРО). За цей період податківці встигли видати цілу низку консультацій з приводу особливостей застосування таких РРО (див. 109.24 БЗ). Сьогодні коротко поговоримо про найбільш цікаві з них.
  • Рахуємо граничний дохід для ФОП-спрощенця За матеріалами категорії 107.01.03 Бази знань
  • Нараховуємо ЄСВ на додаткову базу за минулий період У вересні 2020 року виявили помилку в ЄСВ-звіті за червень. За основним працівником, який працював у режимі неповного робочого часу, не вказали доплату до мінімального страхового внеску у Звіті з ЄСВ. Як виправити помилку? Чи будуть штрафні санкції при донарахуванні ЄСВ за минулий місяць?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі