№63

Податки & бухоблік, серпень, 2021/№ 63 Інші номери журналу ›
  • Послугова податкова накладна Тема одиниці виміру при складанні податкової накладної (ПН) на послугу, яка не має одиниці виміру, висвітлювалася не раз*. Проте питання щодо заповнення ПН у таких випадках, як і раніше, виникають. Яку одиницю виміру зазначати: «грн» чи «послуга» та як заповнювати ПН при частковій оплаті/постачанні послуги? Відповіді на ці запитання ви знайдете у статті.
  • Звітуємо за сільгоспрік аграрному секторі розпочався найспекотніший період — жнива. Цей період збігається з періодом звітування сільгоспвиробниками, які працювали на загальній системі протягом специфічного сільгоспроку. Про те, на що слід звернути увагу аграріям, які обрали для звітування цей специфічний звітний період, поговоримо далі.
  • Аліменти на дітей: від А до Я Утримання аліментів із заробітної плати працівників — це завжди додатковий клопіт та зона особливої уваги для бухгалтера. Але якщо добре знати правила стягування аліментів та відображення їх в обліку та звітності, можна значно мінімізувати час на виконання цих обов’язків. Наша стаття допоможе вам у цьому.
  • Товар із послугою за однією ціною: коли проглядається безоплатність? За умовами договору підприємство виготовляє віконні блоки і встановлює (монтує) їх на об’єкті замовника. Вартість віконних блоків і послуг з їх установлення визначається однією сумою — встановлення окремо не виділене і входить у загальну ціну договору. Як, коли та в якій сумі виникає дохід за НП(С)БО і МСФЗ? Як правильно оформити цю операцію для цілей ПДВ-обліку? Чи вважатиметься безоплатним постачанням послуга зі встановлення, якщо скласти нульовий акт за фактом виконання робіт? Давайте детально розберемося з цією проблемою.
  • З власного рахунку — на потреби фірми До нас усе частіше звертаються читачі із запитаннями на кшталт: директор поповнив службовий мобільний номер підприємства з власного рахунку через Приват24. Чи можна скласти авансовий звіт і компенсувати йому суму, витрачену на господарські потреби? А якщо директор не надає документи, то як бути в такому разі? Та чи треба буде нараховувати компенсаційний ПДВ за п. 198.5 ПКУ? Шукаємо відповіді разом.
  • ВС про плату за землю: перевірте себе в кадастрі Коли б’ють слабшого, має ж бути хоч хтось, хто міг би захистити скривдженого від сильнішого нахаби, чи не так? Запитання, звісно, риторичне, а відповідь на нього, гадаємо, очевидна. Ставити її під сумнів навряд чи варто. Це з одного боку. А з іншого, одразу ж спадає на думку поетове песимістичне: «А більший меншого тусає та ще й б’є — затим що сила є»*.
  • ФОП на спрощенці та ЄСВ-додаток: що роз’яснюють податківці Починаючи з цього року підприємці на єдиному податку звітують про ЄСВ за себе у складі єдиноподаткової декларації. Для цього в ній передбачений додаток 1, який є частиною такої декларації. А оскільки додаток цей новий, то й питань з його подання і заповнення виникає багато. Частину з них податківці роз’яснили у БЗ. Добірку таких роз’яснень, з нашими коментарями до них, ви знайдете в цій статті.
  • І знову 20 % ПДВ-ставка на сільгосппродукцію Закон України від 01.07.2021 р. № 1600-IX
  • ПК-коригування раніше, ніж ПН: чи можливо? Як бути, якщо червневу ПН (складену на початку місяця) продавець зареєстрував із запізненням у липні. Але до неї у кінці червня був складений зменшуючий РК (зареєстрований своєчасно). У якому періоді (червні чи липні) покупцеві показувати ПК і його коригування? (м. Харків)
  • Коли блокують ПН при гарних показниках Нас цікавить оцінка ризиків блокування податкових накладних (ПН). У підприємства показник D = 0,08. Показник Р = 9,7 млн грн. Обсяг продажів з ПДВ від 70 до 90 млн грн на місяць. Чи можуть у підприємства з такими показниками блокувати ПН? (м. Дніпро)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі