№65

Податки & бухоблік, серпень, 2021/№ 65 Інші номери журналу ›
  • Правила виплати зарплати: актуальні запитання та відповіді Виплата зарплати — це одна з ключових операцій у відносинах між працівниками та роботодавцем. Правила її виплати нескладні, але на практиці у бухгалтерів виникає безліч запитань щодо строків, періодичності та інших нюансів виплати заробітної плати. Даємо відповіді на найбільш актуальні та поширені з них.
  • Касовий метод: заповнюємо ПДВ-декларацію Ви напевно знаєте, що разом із базовим методом ПДВ-обліку (за правилом «першої події») застосовується касовий метод. Він використовується небагатьма платниками ПДВ і тільки для конкретних операцій. Тому наша стаття розрахована на те вузьке коло читачів, хто вимушений або побажав застосовувати цей рідкісний метод ПДВ-обліку.
  • Спецодяг: ситуації з життя Будь-який працівник має певний обсяг трудових обов’язків. Інколи їх виконання передбачає такі роботи, для виконання яких потрібні спеціальний одяг, взуття та інші засоби індивідуального захисту (каска, окуляри, навушники, респіратор тощо). У цій статті обговоримо тонкощі обліку таких активів.
  • Повернення грошей у ЗЕД-операціях На практиці трапляється так, що за ЗЕД-контрактом пройшла оплата, але угода так і не відбулася або виникли інші обставини для повернення раніше перерахованого/отриманого авансу. Жодних труднощів з урахуванням таких операцій, вважаємо, виникати не повинно. Переконатися в цьому допоможе наша стаття.
  • Газ у балонах: чи потрібна ліцензія на зберігання? До нас звернувся читач з таким цікавим запитанням. У своїй виробничій діяльності його підприємство використовує газ (пропан) у балонах для зварювальних апаратів. Ліцензія на зберігання пального не придбавалася, оскільки вважали, що вона у даному випадку не потрібна. Адже газовий балон у такій ситуації фактично відіграє роль баку з пальним для зварювального апарату. Але податківці зараз погрожують їм штрафом у 500 тис. грн (!) за зберігання пального без ліцензії. Читача хвилюють питання: чи праві податківці і що робити підприємству? Проаналізуємо ситуацію і викладемо свою думку.
  • Індексуємо зарплату за вересень 2021 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2021 рр. виплачені в серпні 2021 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у липні 2021 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2021, № 57, с. 23.
  • Амністія капіталів: ДПСУ пробує пояснити Інформаційний лист ДПСУ від 05.08.2021 р. № 22
  • Зустрічайте порядок відкриття спецрахунків для амністії!* Положення, затверджене постановою Правління НБУ від 05.08.2021 р. № 83
  • Інтернет-банкінг — без РРО! Прорив чи затьмарення у мізках фіскалів? Лист ДПСУ від 14.06.2021 р. № 2381/ІПК/99-00-07-05-01-06
  • ПДВ-реєстрація айтішника: особливості Підприємство на загальній системі (платник податку на прибуток, неплатник ПДВ) надає ІТ-послуги нерезиденту і збирається купувати готові обіди у ФОП на ЄП групи 2, щоб безоплатно видавати своїм працівникам. Чи враховуються при підрахунку обсягів для цілей ПДВ-реєстрації такі безоплатні обіди та операції з постачання нерезиденту ІТ-послуг?
  • Чи потрібен номер договору/рахунка в платіжці Добрий день, шановна редакціє! У деяких платіжках ми не зазначали підстави платежу (договір, рахунок), тепер наш постачальник вимагає надати йому виправляючого листа за кожною такою платіжкою. Чи обов’язково в платіжці зазначати номер і дату рахунка, договору тощо і на що це впливає?
  • Квартира як об’єкт операційної та інвестиційної нерухомості Підприємство придбало квартиру в іншій області. Подали ф. № 20-ОПП і стали на облік за неосновним місцем. Плануємо використовувати квартиру для проживання своїх співробітників у відрядженні та здавання в оренду юрособам для проживання їх співробітників (КВЕД 68.20). До якої нерухомості віднести цю квартиру? Які є критерії віднесення нерухомості до операційної та інвестиційної?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі