№100

Податки & бухоблік, грудень, 2021/№ 100 Інші номери журналу ›
  • Коли слід використовувати РРО/ПРРО Питання необхідності використання РРО/ПРРО хвилює багатьох суб’єктів господарювання. А все через те, що нормативно-правові акти не дають чіткої відповіді: хто зобов’язаний їх застосовувати, а хто ні. Щоб довідатися, чи має продавець використовувати РРО/ПРРО, слід опиратися на те, чи здійснює він розрахункові операції. Тому далі поговоримо про те, які саме операції змушують використовувати РРО/ПРРО, а які ні.
  • Кому світить РРО з початку 2022 року У попередній статті ми розібралися, що таке здійснення розрахункової операції та обов’язок використовувати РРО/ПРРО. Водночас у 2021 році багато ФОП-спрощенців могли не використовувати РРО, а от з початку 2022 року багато з них втратять таке право. Що чекає у 2022 році на цих суб’єктів, обговорюємо далі.
  • Не визначено місце продажу — що з РРО? Надання послуг через інтернет в останні роки набуває все більшої популярності. Неабияк посприяли цьому й карантинні обмеження, які змушують обмежити контакти з покупцями навіть тих продавців, які раніше уникали дистанційної торгівлі. Однак у таких умовах по-особливому постає питання із РРО. Давайте розберемося, за яких обставин він потрібен!
  • РРО-звільнення для послуг Ще наприкінці 2020 року у п. 14 ст. 9 Закону про РРО з’явилася норма, яка звільняє від використання РРО/ПРРО суб’єктів господарювання, які надають послуги, оплата за які відбувається виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів. На перший погляд усе просто. Але якщо копнути глибше, то відразу натикаєшся на низку підводних каменів. Тому далі детально поговоримо про те, хто може отримати звільнення від використання РРО на цій підставі.
  • КОРО і РК як заміна РРО для ФОП на ЄП Тотальна фіскалізація з 01.01.2022 спонукає ФОП шукати обхідні шляхи. Звичайно, найбільш оптимально — перейти на суто безготівковий розрахунок і не мати розрахункових операцій. Однак чимало суб’єктів господарювання не можуть обійтися без готівкових розрахунків. Тому їм перехід на безготівку не підійде. Одним із альтернативних шляхів обійти РРО-обов’язок є перехід на застосування КОРО та РК. Наскільки така альтернатива є реальною? Розглянемо це питання!
  • Схеми уникнення РРО Із попередніх статей ви знаєте про норми, що звільняють від РРО, які прямо передбачені власне Законом про РРО, Переліком № 1336, ПКУ. Але що робити, якщо ваша діяльність не вміщується в ці звільнення? Чи є якийсь вихід? Давайте розбиратися.
  • Битва титанів: РРО vs ПРРО На сьогодні всім суб’єктам господарювання дано право вибору приладу, на якому вони можуть здійснювати реєстрацію розрахункових операцій. На вибір дано два види реєстраторів: класичний РРО та програмний. Враховуючи це, у всіх відразу виникає запитання, який реєстратор краще. Відповідь на це запитання шукайте далі.
  • Практичні поради щодо роботи з РРО У суб’єктів господарювання, які почали використовувати РРО/ПРРО, у процесі роботи виникає чимало практичних запитань. Наприклад, які обов’язкові реквізити мають бути у чеку РРО/ПРРО, коли слід видавати чеки РРО при онлайн-платах тощо. Тому далі ми пропонуємо до вашої уваги добірку запитань, які найчастіше ставлять користувачі РРО/ПРРО.
  • Кавові автомати: до фіскалізації готуйсь! Вендінговий бізнес на торгових кавових автоматах — доволі вигідна справа. Вони приносять стабільний дохід при мінімальних витратах часу та фінансів. Такі автомати готують і продають каву, тоді як їхній власник працює або вчиться, снідає чи вечеряє, їде в транспорті або відпочиває на морі... Та чи є у них майбутнє? Питання зовсім не пусте, особливо на хвилі тотальної фіскалізації, що чекає на нас із нового року. Відповідь — у цій статті.
  • Доопрацювання РРО: як фіскали викручують руки Лист ДПСУ від 15.11.2021 № 4321/ІПК/99-00-07-05-01-06
  • Головний РРО-штраф у 2022 році: чого чекати Порушення законодавства про РРО має наслідком відчутні штрафи. Їх чимало, а конкретні розміри штрафів установлено ст. 17 Закону про РРО залежно від типу порушення. Однак у цій статті будемо говорити лише про один із РРО-штрафів, який у 2022 році суттєво зростає. Щодо решти штрафів у цілому буде актуальною наша стаття в «Податки & бухоблік», 2020, № 86, с. 2.
  • РРО-проєкти: примарне полегшення Із попередніх статей ви вже дізналися, що таке тотальна фіскалізація ФОП з 01.01.2022. На тлі цього у парламенті зареєстровано кілька законопроєктів, які пропонують послабити цю фіскалізацію для деяких ФОП. Складно оцінити шанси на ухвалення цих законопроєктів. Тому у цій статті ми просто назвемо їх основні положення, аби ви мали можливість слідкувати за подальшим проходженням цих законодавчих ініціатив.
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі