№103

Податки & бухоблік, грудень, 2021/№ 103 Інші номери журналу ›
  • Дія Сіті: новації в оподаткуванні IT ВРУ нарешті прийняла, а Президент підписав Закон України від 14.12.2021 № 1946-IX, яким з 01.01.2022 вводиться в дію спеціальний режим оподаткування ІТ-індустрії — Дія Сіті. Про те, як буде оподатковуватися з початку 2022 року діяльність ІТ-бізнесу, поговоримо сьогодні.
  • Жінки — військовозобов’язані. Тепер майже всі Тема цієї статті точно не залишить байдужими прекрасну половину людства. Що сталося? У квітні цього року набули чинності зміни, внесені до ч. 11 ст. 1 Закону України від 25.03.92 № 2232-XII. У результаті право формувати перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних, було передано від КМУ до Міноборони. Діло зроблено. Перелік* від Міноборони набрав чинності з 17.12.2021.
  • Лікарняний на сумісника Те, чого так довго чекали працівники-сумісники та їх роботодавці, стає реальністю. З 21.12.2021 електронні лікарняні працівників-сумісників почали з’являтися в особистих кабінетах їх роботодавців. Просто через великий обсяг це відбуватиметься поступово і займе деякий час. Тож якщо ви не бачите лікарняні на сумісника, то слід ще трішки зачекати. Про всі нюанси прямо зараз!
  • Ліквідаційна вартість об’єкта: встановлюємо та переглядаємо Іноді на практиці для цілей нарахування амортизації ліквідаційну вартість (ЛВ) об’єктів основних засобів (ОЗ) підприємства взагалі не визначають або приймають її рівною нулю. На що це впливає та які наслідки? Чи обов’язково переглядати ліквідаційну вартість і як часто? Давайте розбиратися.
  • «Щороку 31 грудня ми…» реформуємо баланс Перед тим, як братися за складання річної фінансової звітності, нам належить зробити фінальні бухгалтерські записи, які здебільшого властиві лише останньому місяцю року, що минає. Точніше — треба закрити рахунки/субрахунки, на яких протягом звітного року обліковувалися доходи і витрати, а також фінрезультати від різних видів діяльності. Пройдемося етапами цієї процедури та іншими обов’язковими обліковими кроками, які треба здійснити перед складанням фінзвітності-2021.
  • Документи на товар у ФОП, які не ведуть товарний облік Починаючи із 26.11.2021 для багатьох ФОП стартував облік товарних запасів (докладно про це читайте у «Податки & бухоблік», 2021, № 91, с. 2). Однак є чимало й таких, на кого товарний облік не поширюється. У зв’язку з цим виникає запитання: а чи потрібно цим ФОП у нових реаліях мати документи на товари, якими вони торгують? Сьогоднішня стаття — саме про це!
  • Забаганки ПДВ-розреєстрації Позбутися ПДВ-статусу можна не лише примусово, але й добровільно. А для того, щоб таке розлучення пройшло безболісно, потрібно знати важливі аспекти ПДВ-розреєстрації. Отже, як і в якому випадку відбувається ПДВ-розреєстрація? З якими питаннями доведеться вам зіткнутися дорогою до ПДВ-свободи? Про це наша стаття.
  • Індексуємо зарплату за січень 2022 року
  • Доходи за 2011 — 2021 рр. виплачені в грудні 2021 року: розраховуємо компенсацію
  • Важливі цифри — 2022 Бухгалтер вимушений тримати в пам’яті найрізноманітнішу інформацію, необхідну для роботи. Числа, суми, розміри… Рік завершився — забудь. Рік почався — запам’ятай. Не потонути у морі цифрової інформації, що стосується найманих працівників, вам допоможе ця добірка.
  • Перехідні декретні: якщо змінилася мінімалка Працівниця за основним місцем роботи пішла у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами 15 листопада 2021 року. Бухгалтер нарахував їй декретні виходячи з мінімальної середньоденної зарплати. З 1 грудня 2021 року розмір мінімальної зарплати підвищився з 6000 до 6500 грн. Відтак підвищився і показник мінімального розміру ЄСВ. Чи коригувати у зв’язку з цим суму декретних? Чи треба донарахувати суму ЄСВ до нового мінімального розміру? (м. Суми)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі