№54

Податки & бухоблік, липень, 2021/№ 54 Інші номери журналу ›
  • Оформлення результатів перевірки Приймати до себе в гості фіскалів із перевіркою ніхто не бажає. Добре, що карантин ввів мораторій на деякі види перевірок. Тому до деяких суб’єктів фіскали в гості уже не приходили доволі давно. Але так пощастило не всім. До декого навіть у карантин вони добралися і здійснили свою справу. Тепер лишилося чекати тільки на їх вердикт щодо результатів перевірки і відобразити їх в обліку. Про те, як обліковувати результати перевірки, ми поговоримо зараз. А розпочнемо з оформлення результатів податкових перевірок, способів та строків їх документування і вручення.
  • Правила оскарження рішень фіскалів Нарешті податкова перевірка таки добігла кінця. Податківці оформили результати своєї праці. Але буває так, що платники податку категорично не згодні з висновками, які вони роблять. І тоді настає час оскаржити їх рішення, прийняті за результатами перевірки. Про правила здійснення процедури оскарження поговоримо далі.
  • Якщо перевіркою донараховано ПДВ Тепер поговоримо про те, як результати перевірок відображати в обліку. Розпочнемо з перевірок ПДВ. Що якщо контролери «накопали» недоплату й донарахували податок у податковому повідомленні-рішенні (ППР)? Як це вплине на облік? Коли платити за ППР? Чи потрібно уточнювати перевірені періоди, в яких контролери виявили помилки? Розбираємося.
  • Якщо перевіркою зменшено ПЗ з ПДВ А якщо, навпаки, вийшло неймовірне — перевіркою встановлено, що платник з головою задекларував податкові зобов’язання (ПЗ) з ПДВ і сплатив податку більше, ніж належить? Тобто фактично переплатив податок. Що робити з переплатою?
  • Наслідки перевірки від’ємного значення та бюджетного відшкодування Тепер уявимо, що перевіркою виявлені неточності у від’ємному значенні (ВЗ) або бюджетному відшкодуванні (БВ) з ПДВ. Чи можна повернути суми, зняті перевіркою, до декларації? Як її заповнити? З’ясовуємо.
  • Перевірки податку на прибуток Тепер поговоримо про перевірки податку на прибуток. Чи уточнювати після перевірки перевірені періоди? У яких випадках результати перевірки слід врахувати при заповненні поточної декларації? Що робити, якщо контролери зменшили перехідні збитки? З’ясовуємо.
  • Облік штрафів та пені За порушення, виявлені при перевірках, платникові доводиться розплачуватися фінансовими санкціями. Коли та як їх відображати в обліку, давайте з’ясовувати.
  • При перевірці єдинника виявили заборонений вид діяльності Перевіряти можуть також і платників єдиного податку. Якщо фіскали виявлять, що колись давно єдиноподатник здійснив заборонений вид діяльності, то йому загрожує чимало неприємностей. Про те, що це за неприємності, поговоримо далі.
  • Помилки при нарахуванні податку на майно Після проведення перевірки податківці виявили порушення при нарахування майнових податків (плати за землю, податку на нерухомість, транспортного податку). При цьому помилки були допущенні як при нарахуванні податкових зобов’язань за минулі періоди, так і за майбутні. Про те, як має діяти платник податку в цьому випадку, поговоримо далі.
  • Облік заниження зобов’язань з екоподатку За результатами перевірки податківці нарахували суб’єкту господарювання податкові зобов’язання за викиди СО1 за 2020 рік. Як відобразити таке донарахування в бухгалтерському обліку платника податку?
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі