№59

Податки & бухоблік, липень, 2021/№ 59 Інші номери журналу ›
  • Бенефіціари: гарячі новини
  • Топ-10: дисконтування заборгованості Відпускний сезон відкритий, але дату балансу для бухгалтера ніхто не відміняв. Однією з цікавинок цієї дати є дисконтування довгострокових заборгованостей і зобов’язань. Щоб правильно оцінити заборгованість, пропонуємо вам відповіді на топ-10 запитань.
  • Коли видобування води загрожує єдиному податку? Доволі часто суб’єктам господарювання — платникам єдиного податку для здійснення їх господарської діяльності потрібна вода. Її вони використовують як безпосередньо у виробничому процесі, так і для питних та санітарно-гігієнічних потреб працівників. У більшості випадків воду спрощенці закуповують у інших суб’єктів (водоканалів). Водночас для економії деякі платники єдиного податку виявляють бажання самостійно видобувати воду із надр. Як така операція впливає на діяльність спрощенця, поговоримо далі.
  • Об’єднаний звіт: лікарняні із запізненням На жаль, фінансування допомог ФСС із затримкою — це реалії нашого сьогодення. Фонд навіть публікує інфографіку щодо перерахування коштів. І, чесно кажучи, дати не радують. Лікування обходиться недешево, а допомога затримується в середньому на два місяці. Дістається тут і роботодавцям. Адже їм не тільки доводиться роз’яснювати працівникам ситуацію, але ще й у звітності все це щастя «малювати». Ось саме про «малювання» ми зараз й поговоримо.
  • Відновили погоріле орендоване приміщення Неждано-негадано в одному орендованому приміщенні сталася пожежа. Унаслідок цього орендареві довелося нести істотні витрати на відновлення в цьому приміщенні заподіяних «червоним півнем» наслідків. А тепер у бухгалтера — запитання, у тому числі про податкове і бухгалтерське відображення таких витрат. Давайте розбиратися з ситуацією разом.
  • Амністія капіталів і нульова декларація: що вийшло у підсумку Нещодавно (див. «Податки & бухоблік», 2021, № 41, с. 2) ми знайомили вас, шановні читачі, з проєктом ПКУшних змін, які запроваджують в нашій країні податкову амністію для активів, отриманих законним шляхом, але без сплати податків. Тепер той законопроєкт став Законом № 1539*. Але в остаточну редакцію законодавці підсипали порцію суттєвих змін. Тож сьогодні проаналізуємо підсумковий варіант Закону про податкову амністію.
  • Без РРО, але з РК і КОРО. Є зміни Постанова КМУ від 14.07.2021 р. № 730
  • Відшкодування ПДВ за послугами нерезидента неможливе?! За матеріалами категорії 101.26 Бази знань
  • Держпідприємствам — нову форму для розрахунку дивідендів За матеріалами категорії 102.09 Бази знань
  • Порядок № 100*: середньоденна чи середньогодинна зарплата? Лист Мінекономіки від 13.07.2021 р. № 4711-06/36275
  • Єдиноподатник ремонтує основні засоби Підприємство — платник єдиного податку групи 3, неплатник ПДВ вирішило відремонтувати власні ОЗ, а саме будівлі та споруди, а також транспортні засоби. Як здійснення ремонту таких активів вплине на оподаткування? (м. Чернігів)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі