№19

Податки & бухоблік, березень, 2021/№ 19 Інші номери журналу ›
  • «Листи щастя» від ДПС: у фокусі маленька зарплата Вже не перший рік податківці намагаються вплинути на легалізацію заробітних плат працівників та їх підвищення з метою наповнення бюджету. Роблять вони це в тому числі надсилаючи роботодавцям «листи щастя». Як реагувати на запити податкової служби, якщо вони надходять електронною поштою без підпису та не містять вказівки адресата?
  • Готуємося до вирощування сільгосппродукції Сільгосптоваровиробники, які займаються вирощуванням продукції рослинництва, щороку на його початку здійснюють цілу низку операцій для того, щоб у поточному році отримати гарний урожай. Усі ці операції бухгалтер має відобразити на рахунках обліку. Про те, що це за операції і як відобразити в обліку, поговоримо далі.
  • ФОП і внесок до статутного капіталу ТОВ Учасниками ТОВ можуть стати не лише підприємства, але й прості громадяни. А що коли громадянин одночасно є ще і фізособою-підприємцем (ФОП)? Як зробити внесок до статутного капіталу (СК): від імені підприємця чи простої фізичної особи? Чи впливає підприємницький статус на такі операції? Давайте з’ясовувати.
  • Немає грошей на податки? Зателефонуй другу! Підходить строк сплати податкових зобов’язань, а у вас на поточному рахунку бракує грошових коштів. Чи можна вийти з цієї ситуації без штрафів? Розбираємося.
  • Кредит за програмою «5-7-9»: чи треба дисконтувати? Підприємство отримало у банку довгостроковий кредит 1,2 млн грн строком на 2 роки за програмою «5-7-9». Базова ставка за кредитом — 13,9 %, а пільгова ставка — 7 %. Чи треба дисконтувати такий кредит? І якщо так, то за якою ставкою?
  • Якщо УР подали до поточної декларації У січневій декларації з ПДВ виявили помилку у від’ємному значенні (завищили перехідний мінус у ряд. 21). Для виправлення помилки (зменшення мінуса) подали уточнюючий розрахунок (УР) на початку березня, коли декларація за лютий ще не здана. У якій декларації (найближчій — за лютий чи за березень) слід урахувати дані такого УР (декларація за лютий виходить додатною — декларуємо податок до сплати)?
  • Повернення браку від нерезидента Підприємство експортувало готову продукцію на 1,197 млн грн за курсом на дату відвантаження продукції. Далі пішло повне її повернення (за курсом на дату повернення 1,521 млн грн) унаслідок браку. Повернену продукцію розукомплектували і оприбуткували на склад як деталі для подальшого використання у виробництві. Чи треба нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ при оприбуткуванні деталей і комплектуючих від бракованої продукції? Куди списувати втрати від зовнішнього непоправного браку?
  • Строк давності і карантин: час списувати борги? Ви, звичайно, знаєте, що строки позовної давності продовжили через карантин*. Але кінця й краю карантину не видно, а трирічні строки все спливають і спливають. Читачі все частіше ставлять запитання: як правильно рахувати строк позовної давності? Адже від цього строку залежить списання заборгованостей! Зараз розберемося.
  • ПДВ-база по оренді держнерухомості — договірна ціна: УПК* від Мінфіну Наказ Мінфіну від 01.03.2021 р. № 129
  • На 14 % сільгоспставку ПН не скласти! Поки що... Лист ДПСУ від 01.03.2021 р. № 5257/7/99-00-21-03-02-07
  • Нова акцизна накладна — нарешті з 1 березня! За інформацією з сайту ДПСУ*
  • Зміни: дистанційна/надомна робота, гнучкий режим Закон України від 04.02.2021 р. № 1213-IX
  • Бухгалтерові про новий донорський Закон Закон України від 30.09.2020 р. № 931-IX
  • Компенсація доставки при поверненні товару Повернули продавцеві товар, який нам не підійшов. При цьому оплатили послуги з доставки, які продавець готовий нам компенсувати. Як компенсацію доставки при поверненні відобразити в обліку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі