№89

Податки & бухоблік, листопад, 2021/№ 89 Інші номери журналу ›
  • Блокування ПН: гарячі запитання Хоча блокують ПН/РК досить давно, питань, пов’язаних з блокуванням, не зменшується. Ситуації з блокування — найрізноманітніші. Зберемо їх чергову порцію.
  • Втілюємо у кадрове життя нові стандарти з оформлення документів З 1 вересня 2021 року набув чинності новий стандарт з оформлення документації — ДСТУ 4163:2020. І з того часу до нашої редакції рікою потекли запитання щодо його застосування. У тому числі й від працівників кадрових служб. Чи треба в заяві про прийняття на роботу зазначати прізвище керівника великими літерами? Яким має бути розмір шрифту у наказі про прийняття на роботу? Як засвідчити наказ про звільнення працівника? Зараз усе з’ясуємо!
  • Гнучкий режим: застосовуємо з користю Чи може директор, прийнятий на 0,25 штатної одиниці, підписувати документи протягом 8-годинного робочого дня 5 днів на тиждень? Чи може бухгалтер реєструвати податкові накладні з 6 ранку до 10 вечора? Чи можна касиру встановити перерву більше двох годин, оскільки він потрібен до 10:00 і після 20:00? Чи можливо це без надурочних та проблем із Держпраці? Так, можливо. А допоможе у вирішенні цих питань гнучкий режим робочого часу. Тож запрошуємо вас до розмови про це диво.
  • У 2022 році знову спрощенець/малодохідник Наприкінці кожного року суб’єкти господарювання починають замислюватися про майбутнє. Так, платники єдиного податку підраховують, чи впишуться вони до кінця року в розміри граничного доходу, який дає право бути і далі спрощенцем. А от підприємства-загальносистемники переймаються тим, як лишитися серед малодохідників-відмовників. Аграрії ж, платники сільгоспЄП, роздумують про розмір річної сільгоспчастки і намагаються втримати її на рівні 75 %. Про те, на що слід звернути увагу кожній когорті платників, щоб досягти омріяного, поговоримо далі.
  • Як застосовують COVID-штрафи? Про червону зону та її обмеження ми вже говорили в одному з попередніх номерів*. Там же коротко нагадали про існування карантинних штрафів. У цій статті зібрали основну інформацію про карантинні штрафи. Дуже сподіваємося, що ви з ними не зіткнетесь на практиці.
  • ФОП використовує авто своєї дружини У «Податки & бухоблік», 2020, № 98, с. 22 ми розбирали ситуацію, коли ФОП здає в оренду квартиру дружини. Та не нерухомістю єдиною ☺. Трапляються ситуації, в яких ФОП використовує в підприємницькій діяльності сімейний автомобіль. Причому підприємцем може бути як чоловік, так і дружина. Як усе оформити у таких ситуаціях? Відповідь — у цій статті.
  • Єдиноподатник погашає ОВДЗ: дохід на дельту Лист ДПСУ від 22.10.2021 № 3983/ІПК/99-00-18-04-03-06
  • ЗЕД-комісія на придбання очима фіскалів Лист ДПСУ від 05.10.2021 № 3709/ІПК/99-00-21-03-02-06
  • Часткова оплата за рахунок бюджетних коштів: як виписати ПН? За матеріалами категорії 101.16 Бази знань
  • Звільнення: лікарняний є, а оплатити не можна Працівник хворів з 1 по 8 листопада 2021 року. 12 листопада він звільняється за власним бажанням. Як бути з е-лікарняним? Адже готовим до сплати він стане тільки 16 листопада, тобто вже після звільнення.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі