№79

Податки & бухоблік, жовтень, 2021/№ 79 Інші номери журналу ›
  • Середня зарплата за «соткою»: приклади Про чергові зміни в Порядку № 100* ми розповідали в «Податки & бухоблік», 2021, № 73, с. 2. Перші роз’яснення Мінекономіки щодо таких змін отримані та прокоментовані в «Податки & бухоблік», 2021, № 77, с. 24 і 25. Тож саме час переходити до практики. Приєднуйтесь! Буде цікаво.
  • Передумали продавати об’єкт ОЗ: повертаємо до складу необоротних Підприємство вирішило продати об’єкт основних засобів (ОЗ) — автомобіль, у зв’язку з чим його перевели до складу необоротних активів, утримуваних для продажу (Дт 286). Через якийсь час відмовилися від продажу цього об’єкта ОЗ, а вирішили здати його в оренду. Якими проводками повернути автомобіль на субрахунок 105? Які податкові наслідки цієї операції? Розберемося з проблемою детально.
  • Штраф нерезиденту Нерезидент виготовив для нас продукцію, але в результаті ми від неї відмовилися. За умовами ЗЕД-договору ми зобов’язані відшкодувати нерезиденту збиток у сумі витрат, понесених нерезидентом на виробництво виготовленої для нас продукції, у повному обсязі. У результаті нерезидент пред’явив нам претензію на суму 100 тис. євро. Чи буде сплата нерезиденту договірної санкції оподатковуватися ПДВ? Чи утримувати із сплаченої нерезиденту санкції податок на репатріацію? Чи показувати штрафну різницю в додатку РІ?
  • «Ученье — свет», або Облікові питання приватної школи Ринкова економіка впевнено увійшла у всі сфери нашого життя. Не є винятком і освіта. Давно минули ті часи, коли всі навчальні заклади були державними і фінансувалися виключно за рахунок бюджетних коштів. Приводом для цієї статті стало звернення підприємства, яке зареєстроване як приватна школа. Якою є специфіка обліку діяльності на такому підприємстві? Поговоримо саме про це!
  • ПДВ та «ідентифікація» номенклатури Розглянемо «пікантну» ситуацію з тих, що трапляються на практиці за одним чи кількома договорами, укладеними з тим самим контрагентом на різні товари/послуги. Наприклад, відбулися оплата і відвантаження. Постачальник відвантажив Товар 1 і вважає, що саме його й оплачено, а покупець стверджує, що він оплатив Товар 2, і вимагає другу податкову накладну (ПН). Тобто виникають проблеми з «ідентифікацією» призначення конкретного платежу/відвантаження для цілей складання ПН. Як же орієнтуватись у таких ситуаціях і визначати, хто правий, хто ні, та як їх уникати?
  • Дистанційна та надомна робота: знайди відмінності Активний розвиток інформаційних технологій вже давно впливає на усі сфери нашого життя. Внаслідок цього виникли й нові форми організації праці, за яких виконання роботи можливе поза межами підприємства. Саме тому ми пропонуємо розглянути та порівняти умови дистанційної й надомної роботи. Попри їх схожість, вони мають і багато відмінних рис.
  • Новий ДСТУ 4163:2020 та бухпервинка Лист Мінфіну від 22.09.2021 № 41020-07/К-64/1/2109
  • Великі! Готуйте фінзвітність для НКЦПФР! Рішення НКЦПФР від 23.09.2021 № 790
  • Розблоковуємо старі ПН з новим директором На нашому підприємстві змінюється директор. У нас є заблоковані податкові накладні (ПН) та розрахунки коригування (РК). Чи треба нам терміново подавати документи для розблокування, чи можна почекати, коли новий директор вступить на посаду та отримає ключі для свого електронного підпису?
  • Чим запам’ятався вересень
  • Бухгалтерський тест за вересень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми вересневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі