№77

Податки & бухоблік, вересень, 2021/№ 77 Інші номери журналу ›
  • Бенефіціари: час спливає… Усі кажуть про подання даних про бенефіціарів… Якщо ви вперше чуєте про те, що юридичним особам щось кудись треба подавати, то раджу спершу ознайомитися зі статтями у «Податки & бухоблік», 2021, № 59, с. 2 та № 49, с. 2. А в цій статті зробимо невеличку шпаргалку з базовими фактами та розкажемо про деякі новини.
  • Від’ємна ПДВ-пільга в додатку Д5: коли це можливо? Тривалий час контролери роз’яснювали, що сума пільг, визнаних платником (тобто втрат бюджету через пільги), не може вийти від’ємною. Але минали роки, підхід до обліку пільг змінювався: пільги з пільгового Звіту перебралися в декларації. І ось тепер фіскали стали визнавати, що іноді все-таки можливі винятки з правил. Що це можуть бути за випадки, давайте з’ясовувати.
  • Екоподаток: специфічні ситуації От і минув ще один квартал 2021 року. А тому суб’єктам господарювання потрібно засукати рукави і братися до заповнення чергової порції квартальної звітності. Щоб вам було простіше відзвітувати з екоподатку, далі поговоримо про те, на що слід звернути увагу при звітуванні за ІІІ квартал.
  • Будівля: наслідки неподання ф. № 20-ОПП Підприємство багато років орендує будівлю, в якій зареєстроване. В електронному кабінеті немає відомостей про цю будівлю як про об’єкт оподаткування. Податкова вимагає подати ф. № 20-ОПП. Чи потрібно подавати цю форму? Чим загрожує її неподання? Чи існують строки давності при неподанні ф. № 20-ОПП? Розберемося!
  • Користуємося ТМ — платимо роялті ФОП Виробниче підприємство на упаковку виготовленої продукції наносить торговельну марку, за яку платить ФОП-єдиноподатнику роялті грошима. На яку статтю витрат слід відносити суми роялті, що нараховуються на користь ФОП: на собівартість виготовленої продукції або у витрати на збут? Чи треба підприємству як податковому агенту оподатковувати виплати роялті ПДФО і ВЗ?
  • Пальний акциз: здрастуй, «блокування» реєстрації АН! Зустрічайте: чергові «поліпшення» СЕАРП*! Ще до того, як податківці спромоглися опублікувати на сайті інформацію** щодо нових перевірочних функцій СЕАРП, нам на гарячу лінію вже стали надходити дзвінки від стурбованих читачів щодо неможливості зареєструвати акцизні накладні (АН) з незрозумілих причин. Але згодом (після згаданої ДПС-публікації) «розтин показав», що трапилося з «хворою» СЕАРП. Далі — щодо цих нововведень-«покращень» і — як із ними співіснувати.
  • Оренда і ПДВ Хоча оренда належить до досить поширених операцій, питання, проте, залишаються. Вагома їх частина стосується, поза сумнівом, ПДВ. Розберемо найпопулярніші з них.
  • Перерахунок середньої: кому щастя? Лист Мінекономіки від 17.09.2021 р. № 4711-06/45906-07
  • Порядок № 100*: час розкидати премії Лист від 21.09.2021 р. № 4711-06/46416-07
  • Отримуємо дотацію за загиблі посіви Постанова КМУ від 11.08.2021 р. № 885
  • Змінять строки подання фінансової звітності Постанова КМУ
  • Д1 до ПДВ-декларації: заповнювати в гривнях без копійок? Додаток Д1 до декларації з ПДВ заповнили в гривнях із копійками. Що за це буде?
  • «Перепрошивка» РРО та алко-ліцензія Чи потрібно вносити зміни в ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями після «перепрошивки» РРО? Податківці стверджують, що не треба, чи це правильно? У нас є сумніви.
  • Що буде у жовтні
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі