№11

Податки & бухоблік, лютий, 2022/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Шпаргалка: скільки складати ПН? Договірні умови можуть бути найрізноманітнішими. Товари можуть відвантажуватися партіями, поставлятися на умовах передоплати/постоплати, іноді з одним і тим самим покупцем можливо декілька оплат/відвантажень на день. Тому в кожному випадку з’явиться питання про кількість податкових накладних (ПН): скільки їх слід скласти? Давайте це з’ясуємо на прикладі конкретних ситуацій.
  • Звітуємо про працевлаштування осіб з інвалідністю за (не)новою формою Для певних категорій роботодавців установлено норматив робочих місць працевлаштування осіб з інвалідністю. Про його виконання чи невиконання слід відзвітувати до 1 березня року, що йде за звітним. Хто повинен виконувати цей норматив? Чому він дорівнює? За якою формою звітувати та як її заповнювати? Відповіді на перелічені запитання надамо в цій статті.
  • Податок на нерухомість — 2022 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, — це ще один місцевий майновий податок. Як і плату за землю, про яку ми розповіли в «Податки & бухоблік», 2022, № 7, с. 10, юрособи декларують його наперед, на весь рік. І граничний строк такого декларування (у цьому році — 21 лютого) уже не за горами. Тож саме час пригадати правила складання та подання нерухомої звітності, а також правила розрахунку і сплати податку на нерухомість.
  • Транспортний податок для обраних Чим свіжіший і крутіший автомобіль, тим більше задоволення він приносить своєму власникові. А за задоволення, як відомо, потрібно платити ☺. Ось і законодавець так вважає, тому з дорогих і свіженьких тачок доведеться сплатити транспортний податок. Хто, скільки, як і коли — ви дізнаєтеся з нашої статті.
  • ЄРПН-штрафи і карантинний коридор Карантин (а відповідно й карантинний мораторій на штрафи) суттєво затягнувся. Як наслідок, виникають додаткові запитання, пов’язані із застосуванням деяких штрафних санкцій. Зокрема, неоднозначним є питання щодо застосування в умовах мораторію штрафних санкцій за несвоєчасну ЄРПН-реєстрацію. Розберемося в цьому питанні!
  • Сервер лежить, а час на офлайн біжить, або Що не так із ПРРО Перший місяць 2022 року пройшов під знаком тотальної фіскалізації ФОП-єдиноподатників. Вже не в теорії, а на практиці. Ті з них, хто замість класичного зареєстрував на свої господарські одиниці програмний РРО (а заодно і решта користувачів), почали масово стикатися зі збоями. Це стосувалося як збоїв у роботі деяких версій ПРРО, так і сервера ДПСУ. Що це означає і що з цим робити? Давайте розберемося!
  • Заблоковані ПДВ-перерахункові РК У січні цього року мали місце непоодинокі випадки блокування системою (СЕА ПДВ) у платників ПДВ мінусових розрахунків коригування (РК), які були складені за результатами річного перерахунку, проведеного відповідно до ст. 199 ПКУ. До нас на гарячу лінію звертались читачі із запитаннями щодо алгоритму дій у ситуаціях, коли відбулось таке блокування. Наведемо свої думки.
  • Тютюново-податкові вибрики — 2022: роздріб Із застосуванням максимальних роздрібних цін (МРЦ) на тютюнові вироби на практиці нерідко виникають якісь проблеми, особливо в роздробі. А з 2022 року такі запитання надходять до редакції від роздрібних торговців (та й не тільки від них) частіше. Запитують нас також і щодо справляння у 2022 році роздрібного акцизу з реалізації рідин, що використовуються в електронних сигаретах (РЕС). Тож цю «тютюнову» публікацію присвячуємо питанням, більш цікавим саме роздробу.
  • ПДВ на залишки тютюну: коли нараховувати? Лист ДПСУ від 20.01.2022 № 52/ІПК/99-00-21-03-02-06
  • Транспорт у ф. № 20-ОПП і його укрупнення Підприємство має у власності вантажні й легкові автомобілі. Щодо цих автомобілів було подано ф. № 20-ОПП одним рядком. Протягом 2021 року деякі з них було продано, натомість кілька інших придбано. Чи потрібно у зв’язку з цим подавати ф. № 20-ОПП про зміни?
  • Бухгалтерський тест за січень Для бухгалтера чи не головна професійна риса — впевненість у власних знаннях. Звичайно, коли під рукою підшивка журналу або сайт «ай-фактор» — у вас проблем не буде. Але часто відповідь потрібно дати негайно. Тобто вона повинна бути в голові. Тож саме час перевірити, як ви засвоїли теми січневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі