Теми статей
Обрати теми

Чим запам’ятався грудень

Виправлення помилок в єдиній звітності

Якщо ви знайшли помилку в Податковому розрахунку або ЄСВ-звітності, то виправити її допоможе цей тематичний номер. З чого розпочинати? Зі знайомства з основними принципами виправлення помилок. Озвучимо їх.

1. Прийнята звітність, яку необхідно відкоригувати, залишається діючою на момент виправлення помилки.

2. Коригуюча звітність повинна містити тільки ті додатки, в яких проводиться коригування.

3. «Звітний новий» або «Уточнюючий» Податковий розрахунок і його додатки формуємо і заповнюємо за єдиними правилами.

«Податки & бухоблік», 2021, № 96

Чергова податкова реформа під ялинку

Традиційно під Новий рік ВРУ приймає великий закон із черговими «покращеннями» для платників податків. Зараз це був законопроєкт № 5600 (Закон від 30.11.2021 № 1914-IX). Закон набирає чинності з 1 січня 2022 року, крім деяких положень.

У матеріалі дуже стисло викладені основні новини та зміни у сфері оподаткування, ліцензування, РРО тощо, які закладені у цьому документі і чекають на платників у 2022 році.

О. Павленко, «Податки & бухоблік», 2021, № 97, с. 2

Карантин очима бухгалтера

Як мінімум, найближчі чотири місяці карантин не збирається нас відпускати. Тому коронавірусні обмеження і послаблення все ще актуальні. На жаль. Але їх за ці майже два карантинні роки було так багато, що можна просто заплутатися. Спокій, тільки спокій! У тематичному номері ми зібрали усі найактуальніші правила і нюанси існування бізнесу в COVID-умовах. Перевірки, штрафи, сплата податків і зборів, оренда нерухомості, РРО і багато що інше. Упевнені, цей номер стане для вас надійною шпаргалкою.

«Податки & бухоблік», 2021, № 98

РРО: чого чекати з 2022 року

З початку 2022 року у багатьох зникне звільнення від РРО. В основному це стосується підприємців — платників єдиного податку. У зв’язку з цим у ФОП-спрощенців виникає чимало питань з приводу використання ними РРО та нюансів їх роботи з РРО.

А саме їх цікавить: чи слід використовувати РРО при розрахунках за товари за допомогою інтернет-еквайрингу та інтернет-банкінгу? Чи варто використовувати РРО/ПРРО ФОП-єдинникам, які надають послуги? Коли саме і як відображати в чеку РРО цифрове значення штрихкоду акцизної марки на алкоголь та чи всі чеки РРО повинні містити QR-код? Відповіді на всі ці запитання ви знайдете в статті.

С. Децюра, «Податки & бухоблік», 2021, № 99, с. 2

РРО-2022

Тематичний номер, присвячений тому, якими будуть вимоги РРО-законодавства у 2022 році. Особливу увагу в номері приділено темі тотальної фіскалізації ФОП-єдиноподатників груп 2 — 4. Також значну увагу приділено питанням інших пільг, пов’язаних із застосуванням РРО/ПРРО і питанням відповідальності за порушення РРО-законодавства.

«Податки & бухоблік», 2021, № 100

Директор без зарплати: а так можна?

Одна з головних «директорських» ☺ аксіом: у директора юрособи особливий, подвійний статус. З одного боку, він — виконавчий орган підприємства, з іншого — найманий працівник. Складність у тому, що «трудовий бік» директора передбачає виплату зарплати, дотримання трудових гарантій і так далі, і тому подібне.

А що коли він — один із засновників або юрособа захотіла призупинити діяльність і треба увійти у максимальний режим «економ»? Тоді відразу, як правило, виникає питання: чи може керівник працювати без зарплати? А відповідь тут залежить від організаційно-правової форми (ТОВ, ПП, АТ і так далі). До речі, до вже відомих «схем» додалися нові. Заінтриговані? Тоді швидше беріться за вивчення цієї статті ☺.

Н. Амброзяк, «Податки & бухоблік», 2021, № 101, с. 2

Фінзвітність-2021

Початок кожного року для бухгалтерів — гаряча пора. Адже для них починається «звітний забіг». Серед іншого, їм належить скласти і подати в Держстат і ДПСУ фінансову звітність. Здавалося б, процедура ця давно усім знайома. Але! Законодавці не втомлюються підправляти її своїми нововведеннями. Актуальний порядок складання і подання фінансової звітності з урахуванням усіх новинок законотворчості цього року ми навели для вас у цьому спецвипуску.

Як завжди, тут на вас чекає інформація про те, які форми слід скласти тим або іншим суб’єктам господарювання, кому і в які строки їх подати, хто і коли зобов’язаний оприлюднити фінансову звітність і яка відповідальність загрожує, якщо цього не зробити, а також постатейний порядок заповнення форм фінансової звітності для підприємств, які керуються НП(С)БО. Цей номер стане чудовим помічником при складанні і поданні фінзвітності-2021.

«Податки & бухоблік», 2021, № 102

Дія Сіті: новації в оподаткуванні IT

З 01.01.2022 вводиться в дію спеціальний режим оподаткування ІТ-індустрії — Дія Сіті. Через ці нововведення в представників ІТ-бізнесу виникло чимало запитань з приводу застосування цієї новації.

А саме їх цікавить, хто саме може обрати цей новий режим оподаткування? Якщо його обрати, то як слід оподатковувати отриманий результат? Чи всі ІТ-компанії мають працювати на цьому спецрежимі? Як буде оподатковуватися виплата доходу працівникам та гіг-спеціалістам? Відповіді на ці та інші запитання — у статті.

С. Децюра, «Податки & бухоблік», 2021, № 103, с. 2

Чого чекати у 2022 році

Тематичний номер, у якому наводиться перелік податкових новацій 2022 року. У номері є окремі статті, присвячені новаціям у царині ПДВ, податку на прибуток, єдиного податку, РРО та іншим законодавчим змінам, важливим для суб’єктів господарювання. Також у номері є окремий матеріал, присвячений оподаткуванню КІК, яке запроваджується з 2022 року.

«Податки & бухоблік», 2021, № 104

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі