№62

Податки & бухоблік, серпень, 2023/№ 62 Інші номери журналу ›
  • Як виправити самоштраф? Як бути, якщо при самостійному виправленні помилок помилилися в сумі самоштрафу або нарахували його безпідставно (тоді як узагалі його не треба було нараховувати)? Чи можна такий помилковий самоштраф виправити? Розбираємося.
  • Компенсація за пошкоджену/знищену нерухомість: що з оподаткуванням? Пошкодження та руйнування житла через війну — це проблема, з якою зіткнулося чимало українців. Наразі є законодавча база, яка дозволить отримати компенсацію за пошкоджене та знищене нерухоме майно. Чи буде така компенсація оподатковуватися? Про це говоримо в нашій статті.
  • Інформлист № 4/2023: повернення до довоєнних правил з 1 серпня 2023 року В Інформаційному листі ДПСУ № 4/2023* розглянуті податкові зміни з 01.08.2023 — після набрання чинності Законом України від 30.06.2023 № 3219-IX (прийнятим на базі законопроєкту № 8401). На що звернули увагу контролери?
  • Міжнародне перевезення для нерезидента — податкова накладна з типом причини «21» За матеріалами категорії 101.16 Бази знань*
  • Філія — (не) роботодавець Лист Мінекономіки від 21.06.2023 № 4706-05/29838-09
  • ФОП-спрощенець: чи потрібні накладні на надходження товару ПКУ ніколи прямо не вимагав від ФОП на єдиному податку (ЄП) мати документи про походження товару. На відміну від ФОП на загальній системі. Втім податківці завжди їх вимагали: правдами і неправдами. Якими є сучасні тренди податківців? Проаналізуємо зараз новеньку ІПК!
  • Нові пільги з плати за землю для харків’ян на 2023 рік Сьогодні розповімо про місцеві пільги, запроваджені нещодавно Харківською міською радою. Вони поширюються виключно на тих платників плати за землю, чиї земельні ділянки розташовані на території Харківської міської територіальної громади. Говоритимемо виключно про юросіб, оскільки саме вони мають привести свою податкову земельну звітність за 2023 рік у відповідність із цим рішенням.
  • Електронний документообіг з контрагентом: добірка ТОП-запитань Усе більше суб’єктів господарювання, особливо в умовах воєнного стану, переходять на електронний документообіг з контрагентами. Але, як показує практика, є досить багато питань і міфів стосовно електронних первинних документів. Розберемося з ними.
  • ФОП-кредитор ліквідувався, а ви не знали: як списати борг? ТОВ на загальній системі має борг перед ФОП. У квітні 2023 ТОВ вирішило погасити борг, про що було повідомлено ФОП-кредитора. Але ФОП письмово відповів, що він знявся з держреєстрації ще в березні 2022 року і не може прийняти борг. Тож ТОВ зараз цікавиться, коли списувати борг і показувати доходи: у березні 2022 (коли ФОП-кредитор знявся з держреєстрації) чи у квітні 2023 (коли кредитор відмовився приймати борг)? Розбираємось!
  • Довгострокове страхування життя працівників Роботодавець бажає укласти договори довгострокового страхування життя працівників. Чи потрапить сума страхових внесків, сплачених за найманих працівників за такими договорами, до бази оподаткування ПДФО та ВЗ? Чи нараховувати на суму страхових внесків ЄСВ? Як відображати їх в обліку та звітності? Відповіді на наведені запитання у нашій статті. Якщо для вас актуальна ця тема, приєднуйтесь до розмови.
  • Валютний нагляд за «менше 400 тис. грн» За одним і тим самим експортним контрактом було декілька постачань товарів, але за кожним з таких постачань суми недоплати (залишок заборгованості) вже складають менше екв. 400 тис. грн. Аналогічна ситуація за імпортним контрактом: було декілька передоплат, але після часткового імпорту сума недопостачання (заборгованості) за кожною оплатою стала меншою за екв. 400 тис. грн. При цьому заборгованість по контракту в цілому (і експортному, й імпортному) перевищує екв. 400 тис. грн. Читач запитує: чи буде банк здійснювати валютний нагляд за такими контрактами та цими незакритими операціями?
  • Що буде в серпні 2023 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі