№100

Податки & бухоблік, грудень, 2023/№ 100 Інші номери журналу ›
  • З’явилися Методрекомендації для норм витрат палива! Методрекомендації*, базові норми витрат палива**
  • Податкові перевірки: що треба знати? Закон щодо переформатування мораторію на податкові перевірки підписано. Чи збільшиться кількість перевірок? На що слід звернути увагу? Про це розкажемо у статті.
  • Графік відпусток: ви запитували — ми відповідаємо На календарі грудень, отже, саме час подбати про графік відпусток на 2024 рік. Незважаючи на те що графік відпусток — документ не новий, запитання, пов’язані з його складанням, регулярно надходять до нашої редакції. Тому сьогодні відповідатимемо на них.
  • Надумав ФОП сплачувати ЄСВ «за себе» під час війни: а як? Наразі у всіх ФОП є можливість не сплачувати ЄСВ «за себе». Але попри це є багато бажаючих ЄСВ «за себе» платити. Втім їм інколи не до кінця зрозуміло, як це правильно робити. Тож давайте із цим зараз розберемося.
  • Перевищення у 2023 році ЄП-доходу + ліквідація: чи можна на ЄП у 2024 році? За матеріалами категорії 107.01.01 Бази знань*
  • Чи призупиняти амортизацію на період ремонту основного засобу? Підприємство планує здійснити дороговартісний ремонт обладнання (з вивезенням обладнання за кордон на декілька місяців). Чи потрібно на час ремонту призупиняти нарахування амортизації?
  • Податок з нерезидента, якщо немає довідки У 2021 році підприємство отримувало оподатковувані послуги від нерезидента (росія). Є довідка від цього нерезидента за 2021 рік. На початку лютого 2022 року за ці послуги йому було сплачено, податок на репатріацію не утримувався. З початку війни не було можливості передати з росії довідку за 2022 рік, довідки немає. Чим це загрожує підприємству? Якщо в іншого українського підприємства є довідка від цього нерезидента за 2022 рік, чи можна взяти її та зробити нотаріально засвідчену копію у 2023 році? Висловимо свої думки щодо цих запитань.
  • Пільгові повернення: чи заповнювати додаток Д5, якщо сума пільги від’ємна? Під час карантину підприємство здійснювало продаж товару, тимчасово звільненого від ПДВ (з Переліку № 224). Після закінчення карантину покупець повернув пільговий товар. При складання ПДВ-звітності в періоді повернення товару було заповнено рядки 5.1.1 та 5.1 декларації з «мінусом» та додаток Д5. Але зараз податківці просять надати їм УР та зняти «мінусові» показники з додатку Д5. Чи дійсно при від’ємному значенні рядка 5.1 не потрібно заповнювати додаток Д5?
  • Як скласти податкову накладну на товар, що оподатковується роздрібним акцизом Покажіть, будь ласка, на прикладі, як скласти податкову накладну (ПН) в разі продажу підакцизного товару в роздрібній торгівлі. Чек на продаж пива містить такі дані: сума до сплати — 37,64 грн, сума ПДВ (20 %) — 5,98 грн, сума роздрібного акцизу (5 %) — 1,79 грн. Які суми мають бути в ПН у рядку I (загальна сума коштів, що підлягають сплаті, з урахуванням ПДВ) і в рядку VI (обсяги постачання за основною ставкою) розділу А?
  • До міжнародного перевезення експедитор застосовує ставку 0 % ПДВ — за першою подією Експедиторові надійшла передоплата від замовника за міжнародне залізничне перевезення вантажу (яку здійснює «Укрзалізниця»). Чи можна вже за передоплатою виписати замовникові податкову накладну (ПН) зі ставкою 0 % ПДВ? Чи потрібно спершу нарахувати 20 % ПДВ і тільки після надання послуг міжнародного перевезення (й оформлення єдиного міжнародного перевізного документа) здійснити коригування та застосувати нульову ставку ПДВ?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі