№103

Податки & бухоблік, грудень, 2023/№ 103 Інші номери журналу ›
  • Строки у 2023 та 2024 роках: що наразі та що чекає у майбутньому? У цьому тематичному номері поговоримо про те, що значущого відбулося у 2023 році та чого очікувати від 2024 року у бухгалтерсько-податковій сфері. Йтиметься і про воєнні пільги, і про РРО. Поговоримо про перевірки та штрафи. Не залишимо без уваги ПДВ, податок на прибуток, єдиноподатників, розрахунки у ЗЕД, акциз, пальне та ліцензії. Згадаємо і про індексацію. А розпочнемо зі строків. Які з них зупинені зараз і будуть такими у 2024 році? Які строки вже почали спливати? Тож давайте братися до роботи.
  • Податкові перевірки та штрафи: між 2023 та 2024 роками Давайте поговоримо про податкові перевірки та штрафи, бо у 2023 році, зокрема, «податково-перевірочний» мораторій кроївся декілька разів. Та і про перспективи на 2024 рік також варто у цій сфері знати. Отже, що ми наразі маємо у перевірочній сфері та що на нас чекає у майбутньому? Зараз розберемося.
  • Воєнні пільги на воєнних територіях: у наступному році все так само, як і в поточному У номінації «Злий геній року», якби такий конкурс відбувся, безперечно, перемогла б ДПСУ. Причому перше місце вона мала отримати лише за те, з якою завзятістю та винахідливістю головні фіскали заперечували можливість платників скористатися законними податковими пільгами. Дійшло до того, що законодавці мусили переформатувати весь комплекс воєнних пільг, аби вони таки запрацювали. Згадаємо про це в надії, що більше таке не станеться. Заодно розповімо про свіжі новини в декларуванні деяких воєнних пільг.
  • Єдиний податок (ФОП, юрособи) — підсумки 2023 року, перспективи 2024-го Підсумуємо, що в нас відбувалося з єдиним податком / платниками єдиного податку у 2023, адже цей рік був насиченим податковими подіями. Заглянемо також у 2024 рік.
  • РРО/ПРРО: що варто згадати на межі років На диво, РРОшне законодавство поводило себе у 2023 році доволі спокійно. Єдині суттєві зміни, про які слід сказати, відбулися завдяки Закону № 3219*. Та й то вони лише пом’якшили відповідальність платників і не вплинули на правила застосування РРО/ПРРО. А чого варто чекати в цій царині у 2024-му? На сьогодні різкі зміни тут теж не прогнозуються. Хоча, може, воно й на краще…
  • ПДВ: підсумки 2023 та новації 2024 У цій статті нагадаємо найважливіші ПДВ-зміни, які відбулися протягом 2023 року. А їх було чимало. Також спробуємо зазирнути у майбутнє, у 2024 рік.
  • Податок на прибуток: що приніс 2023 рік та що на нас чекає у 2024 Податковоприбуткових новацій у 2023 році було не так і багато (якщо не рахувати неодноразове оновлення протягом року форми декларації з податку на прибуток). Тим не менш є зміни, які важливі для всіх платників податку на прибуток.
  • Індексація-2024: вона повернеться На 2023 рік дію Закону про індексацію* було призупинено Законом України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 03.11.2022 № 2710-IX. Тому протягом 2023 року у роботодавців був відсутній обов’язок проводити індексацію зарплати працівників. З 2024 року індексація повертається. Розглянемо, як це відбуватиметься та які питання вже сьогодні постають перед роботодавцями.
  • ЗЕД-розрахунки та міжнародний автообмін інформацією: 2023/2024 У цьому матеріалі — коротенько щодо НБУ-контролю та інших контрольних заходів за розрахунками у сфері ЗЕД, а також — щодо міжнародного обміну та перевірки інформації про фінансові рахунки (CRS та CbCR). А саме: які зміни тут відбулися у 2023 році та що чекає нас на цих розрахункових/рахункових теренах у 2024 році.
  • Акциз, ліцензії, пальне та інше підакцизне: 2023/2024 У цьому матеріалі нагадаємо, що цікавого відбувалося у 2023 році на теренах справляння акцизного податку, ліцензування, а також операцій з пальним та іншими підакцизними товарами. Й, звісно, — коротенько напишемо про те, які зміни плануються у цих областях на наступний рік.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі