№98

Податки & бухоблік, грудень, 2023/№ 98 Інші номери журналу ›
  • Штрафів щодо бенефіціарів не буде лише до 01.04.2024? У «Податки & бухоблік», 2023, № 80* ми попереджали про «санкційно-бенефіціарні» ризики, які мали б виникнути з 1 грудня 2023 року. Причина у появі нового порядку повідомлення Мін’юсту про розбіжності щодо фактичних даних про бенефіціарів юросіб та тієї інформації, яка міститься у ЄДР**. Але не сталося як гадалося (і це добра новина ☺). Старт для процедури надсилання повідомлень відкладається до 1 квітня наступного, 2024, року. Тож у зв’язку з перенесенням строку нагадаємо, що та як.
  • З 31.12.2023 — жирна крапка по токенах З 31.12.2023 набувають чинності закони, які фактично остаточно звільняють суб’єктів господарювання комерційної сфери (тобто тих, які не належать до державних або бюджетних) від обов’язку зберігати електронні підписи тільки на захищених носіях (токенах або у хмарі). Деталі — в нашій статті.
  • POS-термінали: хто може не застосовувати у 2024 році? Жителі великих і не дуже міст вже давно не уявляють шопінгу без можливості карткових розрахунків. І з кожним роком стає все менше торговців, які бажання покупця розрахуватися безготівково можуть ігнорувати. Тож давайте подивимося, хто у 2024 році ще може працювати без POS-терміналу, а кому таки доведеться поставити його або застосовувати якийсь інший спосіб безготівкових розрахунків.
  • ФОП не подав декларацію та отримав запит податківців ФОП на єдиному податку (ЄП) групи 2 не подав декларацію за 2022 рік. Зараз отримав лист від податкової з вимогою надіслати документацію. Сам ФОП наразі за кордоном. Чи має він надсилати виписки, договори, акти та чеки ПРРО? Чи можна обмежитись поясненнями, що ФОП за кордоном? Зараз з’ясуємо.
  • Дистанційна оплата послуг і звільнення від РРО/ПРРО Роз’яснення ДПСУ від 07.11.2023*
  • Як уточнити екоподаток у зв’язку з воєнним звільненням За матеріалами категорії 117.04 Бази знань*
  • ЄСВ для працівників-сумісників резидентів Дія Сіті За матеріалами підкатегорії 201.04.01 Бази знань*
  • Первинний документ має недоліки: чи обґрунтована відмова в реєстрації ПН? Заблокували податкову накладну. Після подання пояснень отримали рішення про відмову в її реєстрації із зазначенням підстави — «надання платником податку копій документів, які складені з порушенням законодавства, зокрема первинних документів щодо постачання/придбання послуг». При перегляді Акта виконаних робіт виявили, що немає посади, ім’я та прізвища Замовника. Ми виправили помилку в акті. Але що писати в скарзі?
  • Верховний Суд: зберігання пального в бензовозі/заправнику — без ліцензії! Проблема (не)потрібності отримання ліцензії для зберігання пального у власному (чи орендованому) бензовозі/паливозаправнику і подібних транспортних засобах завжди цікавила наших читачів. Ще й податківці спочатку тлумачили неоднозначно*, але потім почали щосили штрафувати. Тому сьогодні до вашої уваги — одне з цілої низки позитивних судових рішень «на цю тему» (постанова ВС від 10.05.2023 у справі № 140/4362/21**).
  • Визнання податкового боргу безнадійним: як визначаються 1095 днів За матеріалами категорії 128.11 Бази знань*
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі