№37

Податки & бухоблік, травень, 2023/№ 37 Інші номери журналу ›
  • Декларація з ПДВ: основи подання Починаючи із звітування за квітень 2023 платники ПДВ мають використовувати нову форму декларації з ПДВ. Тому щоб платникам ПДВ було простіше заповнити оновлену декларацію, сьогодні поговоримо про те, чим нова форма відрізняється від старої і як це вплине на заповнення ПДВ-звітності.
  • Заповнюємо декларацію з ПДВ У статті розглянемо алгоритм заповнення розділу I, II, III декларації з ПДВ. Покроково розберемо заповнення кожного рядка з урахуванням останніх змін, внесених у форму декларації наказом Мінфіну від 28.12.2022 № 463.
  • Розділ II декларації з ПДВ
  • Розділ III декларації з ПДВ
  • Додаток Д1 до декларації з ПДВ Починаючи з декларації за квітень 2023 року ПДВ-звітність подається за новими формами (у редакції наказу Мінфіну від 28.12.2022 № 463). Принципових змін у заповненні додатка Д1 немає, але сама його форма дещо змінилася. У статті детально розберемо, як заповнювати додаток Д1 з урахуванням змін.
  • Додаток Д2 до декларації з ПДВ Додаток 2 (Д2) містить інформацію про суму від’ємного значення (ВЗ) звітного періоду, яке зараховується до складу податкового кредиту (ПК) наступного звітного періоду, — тобто про перехідний «мінус».
  • Додаток Д3 до декларації з ПДВ Додаток Д3 призначений для розрахунку суми бюджетного відшкодування (БВ). Тому якщо в декларації заповнений ряд. 20.2, то разом з декларацією подають одразу два додатки: додаток Д3 (розрахунок БВ) і додаток Д4 (заяву на повернення БВ).
  • Додаток Д4 до декларації з ПДВ Якщо платник ПДВ має намір отримати суму бюджетного відшкодування, та/або повернути кошти на поточний рахунок із рахунку у СЕА ПДВ, та/або передати реєстраційний ліміт при реорганізації, то потрібно заповнити додаток Д4. Про те, як його заповнити, ми і поговоримо далі.
  • Додаток Д5 до декларації з ПДВ Додаток Д5 заповнюють платники податків, у яких у декларації заповнений безПДВешний рядок 5, — зокрема, пільговики, що заповнили рядок 5.1 (п.п. 6 п. 3 розд. V Порядку № 21).
  • Додаток Д6 до декларації з ПДВ У цій статті поговоримо про додаток Д6 до ПДВ-декларації. Цей додаток залишився таким, як і був. Нагадаємо основні правила, пов’язані з його поданням (хто саме його подає, у складі декларацій яких звітних періодів) та заповненням.
  • Додаток Д7 до декларації з ПДВ Якщо платник ПДВ хоче змусити свого контрагента зареєструвати податкову накладну або розрахунок коригування чи виправити допущені у накладних помилки, він може повідомити фіскалів про це шляхом подання додатка Д7. Що це за додаток і як його заповнити, ми розповімо далі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі