№84

Податки & бухоблік, жовтень, 2023/№ 84 Інші номери журналу ›
  • Повернення податкових перевірок з 1 листопада: законопроєкт Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроєкт про повернення податкових перевірок. Про які саме перевірки йдеться? Чи залишиться заборона на певні фіскальні заходи контролю? Відповіді у цій статті.
  • Об’єднаний звіт: як заповнити, якщо… Період звітування за ІІІ квартал 2023 року триває. Тож ми підготували для вас добірку відповідей на запитання ваших колег щодо заповнення Об’єднаного звіту з ПДФО та ЄСВ. Читайте. Можливо, тут ви знайдете відповідь і на своє запитання, яке виникло при формуванні цього звіту.
  • Декларація з податку на прибуток за три квартали 2023 року: строки, форма, нюанси До звітувальників з податку на прибуток додалися колишні спецЄПешники за ставкою 2 %, які вимушено повернулися до лав прибутківців через відміну з 01.08.2023 особливої спрощенки. Тож давайте згадаємо, хто ще з платників має подати декларацію з податку на прибуток за три квартали 2023 року? За якою формою звітувати? І на що звернути увагу при її складанні?
  • Прибуткова декларація колишнього спецЄПешника за три квартали 2023 року Підприємства, які до переходу на спецЄП перебували у лавах прибутківців, з 01.08.2023 автоматично повернулися на загальну систему оподаткування. А отже, таким платникам слід чітко визначитися щодо необхідності подання декларації з податку на прибуток за три квартали 2023 року і застосовування податкових різниць. Про загальні правила складання і подання прибуткової декларації за три квартали поточного року ви вже знаєте зі статті «Декларація з податку на прибуток за три квартали 2023 року: строки, форма, нюанси» // «Податки & бухоблік», 2023, № 84. Тому наразі зосередимося на специфічних моментах прибуткового звітування суто ексспецЄПешниками. Також зупинимося на обліку перехідних операцій.
  • У вас з’явився студент Згідно зі статистичними даними останні два роки кількість студентів в Україні суттєво збільшилася. Причому багато хто з них поєднує навчання у закладах вищої освіти з трудовою діяльністю. Отже, і на вашому підприємстві може з’явитися працівник-студент. Як оформити з ним трудові відносини? Які гарантії йому потрібно надати? Відповіді на ці питання шукайте у нашій статті.
  • Обов’язкова реєстрація юросіб у Електронному суді: вже кудись біжимо? Ви вже бачили? Юрособам треба обов’язково реєструватися в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі. Які строки? Для чого це? З чим пов’язано? Чи будуть штрафи або інші негативні наслідки для юросіб, які не зареєструвалися? Відповіді на ці та інші запитання знайдете у статті.
  • До спецЄП розподіляли ПДВ: як нарахувати компенсуючі ПЗ? До переходу на спецЄП постачальнику був перерахований аванс за товар. За отриманою вхідною податковою накладною (ПН) був здійснений розподіл ПДВ за п. 199.1 ПКУ. Товар фактично був використаний на спецЄП. З якої суми зараз потрібно нарахувати компенсуючі податкові зобов’язання (ПЗ) за п. 198.5 ПКУ на підставі п. 91.2 підрозд. 8 розд. XX ПКУ?
  • Скасували відрядження? Поверни аванс у 3-денний строк, інакше — ПДФО + ВЗ! За матеріалами Бази знань
  • Квадрокоптер для сільськогосподарських потреб: в якій групі ОЗ обліковувати? Підприємство придбало агродрон для обприскування полів спецзасобами. В яку групу основних засобів його віднести? Чи потрібно на нього подавати податківцям повідомлення за ф. № 20-ОПП? Якщо так, то як його заповнити? За допомогою дрона надаємо послуги іншим суб’єктам господарювання. Що зазначити в Таблиці даних на такі послуги для цілей ПДВ?
  • Підтвердження неможливості реєстрації акцизних накладних Наказ Мінфіну від 18.09.2023 № 509
  • Компенсація зарплати: доходи за 2011 — 2023 рр. виплачено в жовтні 2023 року Роботодавці, які на один і більше календарних місяців затримують виплату зарплати, зобов’язані розрахувати і виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати у зв’язку з її несвоєчасною виплатою.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі