№23

Оплата праці, грудень, 2019/№ 23 Інші номери журналу ›
  • У декрет із запізненням: нюанси оплати лікарняного Загальна тривалість відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами (у загальному випадку) становить 126 календарних днів. Проте не всі майбутні матусі згодні вчасно перервати свою трудову діяльність. Найактивніші з них трохи затримуються (з власної ініціативи або на прохання керівництва). Про нюанси розрахунку допомоги по вагітності та пологах таким «бджілкам» сьогодні нагадаємо.
  • Оклади держслужбовців на 2020 рік: сумна картина Ні для кого не секрет, що з 1 січня 2020 року повинні змінитися розміри посадових окладів держслужбовців.
  • Щодо оплати днів участі у семінарі Лист від 13.09.2019 р. № 1318/0/206-19
  • Семінар у вихідний день — які гарантії для працівника? Нині участь працівників у семінарах — поширене явище. А як же інакше? У світі, що постійно змінюється, треба обов’язково підвищувати свій професіоналізм, покращувати професійні навички! Непоодинокими бувають випадки, коли семінари проводяться у вихідний день. У зв’язку з цим закономірно виникає запитання: чи оплачується такий день участі працівника в семінарі у вихідний і якщо так, то як? Давайте розбиратися.
  • Щодо обчислення середньої зарплати, яка зберігається за працівником у разі службового відрядження Лист від 29.10.2019 р. № 1565/0/206-19
  • Щодо розрахунку суми індексації зарплати Лист від 28.10.2019 р. № 46/0/216-19
  • Відпрацював у вихідний: як розрахувати «середню» і суму індексації Перед нами два листи Мінсоцполітики. Обидва стосуються роботи у вихідний день: — у листі від 29.10.2019 р. № 1565/0/206-19 (далі — лист № 1565, див. на с. 10) Мінсоцполітики роз’яснює, як такий день враховувати при розрахунку середньої зарплати виходячи з виплат за 2 місяці; — у листі від 28.10.2019 р. № 46/0/216-19 (далі — лист № 46, див. вище) — як відпрацьований вихідний вплине на суму індексації зарплати.
  • Щодо виплати зарплати без дрібних копійок Лист від 26.11.2019 р. № 8971/4/4.1-дп-19
  • Зарплата без дрібних копійок — чи будуть «трудові» штрафи? На жаль, протягом двох місяців, які ми прожили без дрібних копійок, жоден з держорганів не став перейматись проблемою виплати зарплати готівкою. Тож офіційних рекомендацій чи чітких порад ми не дочекались.
  • «Копійчані» питання, або Виплачуємо лікарняні з каси Підприємство проводить виплати працівникам з каси. Зарплатного проєкту немає. А отже, йому доведеться вирішити питання з копійками при виплаті лікарняних.
  • Щорічна «забавка»: проводимо перерахунок ПДФО Наближається закінчення 2019 року. Тобто час підбивати підсумки. Сьогодні на черзі — ПДФО. Перед бухгалтерами стоїть конкретне завдання — провести перерахунок податку. А точніше, перевірити, чи правильно був розрахований ПДФО за кожен місяць звітного року. І якщо виявляться якісь недоліки (помилки) — виправити їх. Як це зробити, коли та на які важливі моменти звернути увагу, ми розповімо в сьогоднішній статті.
  • «Стимули» для проведення перерахунку ПДФО У попередній статті ми з вами розглянули порядок проведення перерахунку ПДФО за підсумками року. Як виявилося — це досить трудомістке завдання. Адже бухгалтерові доводиться наново перераховувати ПДФО за кожен місяць і за кожним працівником. Добре, якщо співробітників «раз, два — та й годі!» А якщо їх набагато більше? У такій ситуації цілком логічно виникає запитання: а чи можна не проводити перерахунок ПДФО? Зараз розповімо.
  • Індексація у прикладах: усі тонкощі визначення «базового» місяця Ні для кого не секрет, що чинним законодавством на роботодавця покладено обов’язок в індексуванні зарплати. І першим кроком у процедурі індексації є визначення «базового» місяця. Установлено доплату, премію працівникові; переведено працівника на іншу посаду; вийшов працівник з відпустки для догляду за дитиною — про визначення «базового» місяця в цих та інших ситуаціях ми й поговоримо сьогодні.
  • «Базовий» місяць у бюджетних установах (організаціях) З попередньої статті ви дізналися, як правильно визначити «базовий» місяць. Але при індексації зарплати працівників бюджетних організацій, установ, закладів слід ураховувати певні нюанси. Які? Про це ви дізнаєтеся нижче.
  • Сума індексації: як визначити Визначити «базовий» місяць для цілей індексації зарплати — це справа важлива. Але це ще не все. Треба ще правильно визначити суму індексації. А якщо ваш працівник відпрацював не весь місяць? А якщо працівник прийнятий на неповну зайнятість? А якщо?.. Що ж, відповідаємо на всі запитання!
  • Кому з бюджетників індексуємо грудневу зарплату У 2019 році підвищувалися оклади в працівників бюджетної сфери, але в різний час. Із сьогоднішньої статті дізнаєтеся, кому з працівників бюджетної сфери в грудні 2019 року потрібно індексувати зарплату.
  • Індексуємо зарплату за грудень 2019 року На грудневі коефіцієнти індексації міг вплинути індекс споживчих цін за жовтень 2019 року. Водночас він склав 100,7 %, і приріст ІСЦ наростаючим підсумком не перевищив межу для індексації (103 %). Проте суми поточної індексації зарплати за грудень 2019 року відрізняються від попередніх місяців. Подробиці ви дізнаєтеся зі статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в грудні 2019 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі