№10

Оплата праці, травень, 2019/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Бухгалтере, пам’ятай!
  • Щодо індексації заробітної плати Лист від 13.03.2019 р. № 24/0/214-19
  • Періодичне підвищення окладу як спосіб уникнення індексації
  • Щодо розрахунку лікарняних Лист від 06.03.2019 р. № 554-03-1
  • Розбираємо особливості розрахунку лікарняних
  • Відпускна середня зарплата: згадуємо постулати Відпускна пора наближається. Майбутні відпускники вибирають місце відпочинку, потихеньку пакують валізи і передчувають насолоду від своєї відпустки… Чого не скажеш про бухгалтера. Адже роботи у нього додасться. Читати «нормативку» довго. А ще цей заплутаний законодавчий сленг… Хочеться розвантажити наших читачів і заощадити їм час. Тому всю важливу інформацію з розрахунку відпускних наведемо стисло і доступно.
  • Зарплатні помилки: правильно врахуйте при розрахунку відпускних Розраховуючи середню « відпускну» зарплату, важливо правильно включити до розрахунку ті або інші виплати. Які саме виплати потраплять до розрахунку, а які — ні, а також про особливості їх включення, ви дізналися із статті «Відпускна середня зарплата: згадуємо постулати» цього номера. Тут же поговоримо про зарплатні помилки. Але не про правила їх виправлення, а про те, як вони вплинуть на розрахунок середньої зарплати для відпускних.
  • Місяць «свій рахунок» плюс премія < МЗП: що з ЄСВ? Працівник, пенсіонер за віком, за основним місцем роботи на увесь травень (з 2 по 31) оформив відпустку без збереження заробітної плати (підстава — п. 6 ст. 25 Закону про відпустки). Відповідно, зарплати за травень у нього немає, але цього місяця йому нарахована виробнича премія в розмірі 600 грн. У якому розмірі за цим працівником сплачувати ЄСВ: з 600 грн. або з 4173 грн. (МЗП)?
  • Минула позовна давність за комуналкою: наслідки для фізособи Як говориться: «У житті головне — стабільність». Ось і тарифи на комунальні послуги щороку стабільно зростають. Тому не дивно, що оплата комунальних послуг іноді стає непосильною ношею (особливо в опалювальний сезон). Можуть навіть з’явитися серйозні борги за комуналку. Для їх погашення в підприємств, які постачають житлово-комунальні послуги (ЖК-послуги), є один засіб — звернутися до суду. Але ж боржників може виявитися ду-у-у-уже багато. За всіма не встежиш. Тому можлива ситуація, коли за старими неоплаченими фізособою ЖК-послугами закінчиться строк позовної давності. Що ж, фізособам-боржникам тепер можна «видихнути»? Давайте розберемося, чи настільки все райдужно.
  • Поствиборний період у лікарняних і декретних Пропонуємо «повернутися» до працівників, яких залучали до участі у виборах Президента України. Річ у тому, що дні участі у виборах зустрічатимуться в розрахунковому періоді, за який ми розраховуємо середню зарплату при оплаті лікарняних (декретних) листів ще 12 місяців. Перші такі лікарняні працівники вже приносять. Як дні участі у виборах враховуватимуться при їх оплаті? Зараз розберемося…
  • Розраховуємо декретні при погодинній оплаті праці Працівниця підприємства перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. Не виходячи з цієї відпустки, працівниця надала листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами з 20.05.2019 р. по 22.09.2019 р. включно тривалістю 126 календарних днів. На підприємстві встановлена погодинна система оплати праці — 22,60 грн. на годину. Як розрахувати суму декретних, якщо в розрахунковому періоді не було заробітку з поважних причин?
  • Переведення-звільнення в одному місяці: заповнюємо ЄСВ-звіт Працівник 4 квітня 2019 року переведений на посаду економіста з планування (наказ від 01.04.2019 р. № 44). До цього він обіймав посаду бухгалтера. 19 квітня 2019 року працівник звільнений за угодою сторін (наказ від 15.04.2019 р. № 50). Сума зарплати за відпрацьований час у квітні і компенсації за невикористані дні відпустки склала 5800 грн. Як заповнити таблиці 5 і 6 ЄСВ-звіту в такій ситуації?
  • Штрафи за ПДФО і ВЗ Іноді податкові агенти припускаються помилок. Це може бути як несвоєчасне перерахування ПДФО і військового збору (ВЗ) до бюджету, помилки в розрахунках, так і неподання, несвоєчасне подання або подання з помилками Податкового розрахунку за формою № 1ДФ.
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у травні 2019 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі