№46

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2015/№ 46 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін до Порядку визначення предмета закупівлі Наказ від 19.11.2015 р. № 1474 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25.11.2015 р. за № 1461/27906
  • Щодо індексації грошових доходів Лист від 20.11.2015 р. № 308/10/136-15
  • Заповнюємо інвентаризаційні форми правильно Під час заповнення типових форм для відображення результатів інвентаризації виникла низка запитань: 1. Хто має затверджувати своїм підписом перевірку внесення даних до інвентаризаційних описів? 2. Якщо інвентаризаційний опис складається з кількох сторінок, чи повинні члени інвентаризаційної комісії в такому разі ставити свої підписи на кожній сторінці опису? 3. У типовій формі інвентаризаційного опису матеріальних цінностей, прийнятих на відповідальне зберігання, ві дсутня графа для відображення назви матеріальних цінностей. Де слід указувати цю інформацію? 4. В якому документі необхідно відображати результати інвентаризації орендованих необоротних активів, адже чинним законодавством не передбачено окремої форми інвентаризаційного опису таких активів? 5. Як правильно заповнювати графу 15 інвентаризаційного опису необоротних активів: звідки брати дані про строк корисного використання відповідних об’єктів та в якому вимірнику указувати такий строк (у місяцях, роках)? 6. Який порядок складання інвентаризаційного опису на мобілізовані транспортні засоби? Чи повинен підписувати такий опис воєнком?
  • Індекс інфляції менше ніж 100 %: як відкоригувати орендну плату Міська рада здає в оренду приміщення комунальної власності. Кожного місяця проводиться нарахування орендної плати за майно, передане в оренду. Як правильно здійснити коригування орендної плати за жовтень, якщо індекс інфляції за цей місяць склав 98,7 %?
  • Голову обрали на другий термін: що робити з коштами на виплату йому середнього заробітку, передбаченими на випадок його необрання У кошторисі виконкому сільської ради на 2015 рік були заплановані кошти на виплату середнього заробітку сільському голові у випадку його необрання на другий термін. Але за результатами виборів, які відбулися 25 жовтня, сільського голову обрали на другий термін. Чи маємо ми право вважати заплановані кошти економією фонду оплати праці та розпоряджатися ними на свій розсуд, наприклад, виплатити премії працівникам?
  • Питання звільнення від плати за харчування дитини в ДНЗ Чи потрібно сім’ям з трьома і більшою кількістю дітей для зменшення на 50 % плати за харчування дітей в ДНЗ надавати довідки про доходи?
  • Донарахували декретні: як заповнити таблицю 6 ЄСВ-звіту Працівниці установи у вересні 2015 року було нараховано допомогу по вагітності та пологах з урахуванням обмеження виходячи з двократної мінімальної зарплати в загальній сумі 10083,78 грн. (80,03 грн. х 126 к. дн.). Згодом з’ясувалося, що з 01.09.2015 р. мінімальна зарплата змінилася та встановлена в новому розмірі згідно із Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» від 17.09.2015 р. № 704-VIII. Крім того, було неправильно застосовано обмеження розміру допомоги по вагітності та пологах із розрахунку на місяць. Таким чином, виникла необхідність у перерахунку суми допомоги по вагітності та пологах. У листопаді 2015 року це було здійснено. Працівниці була донарахована сума допомоги по вагітності та пологах у розмірі 1222,78 грн., у тому числі за дні «декретної» відпустки, що припадають на вересень 2015 року, — 252,24 грн., на жовтень — 275,07 грн., на листопад — 315,30 грн., на грудень — 275,07 грн., на січень 2016 року — 105,10 грн. Як відобразити таке донарахування допомоги по вагітності та пологах у ЄСВ-звіті?
  • Перерахунок ПДФО — 2015: бухгалтеру на замітку Добігає кінця 2015 рік. Час підбивати підсумки. Бухгалтери, крім інших своїх обов’язків, повинні поставити рису під оподаткуванням зарплати та провести перерахунок податку на доходи фізичних осіб. Не знаєте, як це зробити чи забули старі навички? Запрошуємо вас на наш майстер-клас, і ви станете віртуозом у зарплатно-податковому перерахунку.
  • Індексація зарплати за грудень 2015 року Основні правила проведення зарплатної індексації, установлені Законом про індексацію і Порядком № 1078, такі. 1. Індексацію зарплати проводять усі роботодавці незалежно від своєчасності її виплати працівникам. 2. Зарплату індексують у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (ПМПО), розмір якого з 1 вересня по 31 грудня 2015 року становить 1378 грн. 3. Базовим для проведення індексації вважається місяць підвищення зарплати (окладу, тарифної ставки та інших постійних складових зарплати).
  • «За того хлопця», або Доплата за «відсутнього»: чи враховувати для індексації в місяці підвищення окладу У вересні 2015 року працівнику підвищили посадовий оклад. Цей місяць став базовим для нього. У вересні працівник також виконував обов’язки тимчасово відсутнього колеги, який хворів з 7-го по 30-те число, з доплатою в розмірі 20 % від посадового окладу. Чи враховувати таку доплату при порівняльних розрахунках (зарплати до та після підвищення) з метою індексації зарплати вересня?
  • Підвищення окладу та виплата премії за трудові результати: враховуємо нюанси індексації Премії за основні результати праці, так звані виробничі премії, є об’єктами індексації. У місяці підвищення окладу враховувати виплату таких премій для порівняльних «індексаційних» розрахунків потрібно. Однак, як свідчить практика, варіантів з різними умовами преміювання існує задосить. У цій консультації надамо відповіді на запитання читачів газети «Бюджетна бухгалтерія», що надійшли на електронну пошту редакції: bb@id.factor.ua
  • Оплата лікарняного листка сільському голові, в якого припинилися повноваження Сільський голова звільнений у зв’язку з припиненням повноважень 11.11.2015 р. Напередодні він захворів. Наданий листок непрацездатності свідчить про період його хвороби з 10 по 19 листопада 2015 року. Як оплатити лікарняний листок такій особі?
  • Доплата за ведення військового обліку посадовим особам місцевого самоврядування На начальника загального відділу районної ради покладено обов’язки з ведення військового обліку. Чи можна такому працівнику встановити доплату за ведення військового обліку і якщо так, то в якому розмірі?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі