№25

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2015/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про затвердження Індексів до балансової вартості об’єктів житлового фонду станом на 01 січня 2015 року Наказ від 15.05.2015р. № 107 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.06.2015 р. за № 666/27111 (витяг)
  • Про індексацію стипендій Лист від 29.04.2015 р. № 77/10/136-15
  • Середній заробіток мобілізованих та ЄСВ Наша установа нараховує та виплачує середній заробіток мобілізованим працівникам, а потім отримує його компенсацію з бюджету. Чи потрібно в цьому випадку справляти ЄСВ із сум середнього заробітку мобілізованих, а потім під час отримання компенсації сторнувати раніше нараховані суми внеску?
  • Донарахування до МЗП, якщо працівника мобілізували Працівника мобілізували в середині звітного місяця, тому цього місяця йому буде нарахована заробітна плата за фактично відпрацьовані дні і середній заробіток у зв’язку з призовом під час мобілізації. Чи потрібно дотримуватися вимоги щодо ЄСВ з мінзарплати?
  • Списуємо нестачу продуктів харчування Під час інвентаризації виявлено нестачу про- дуктів харчування. Винна особа встановлена. Як правильно списати продукти та відобразити відшкодування їх вартості винуватцем?
  • Викладач музичної школи — сумісник: нюанси надання щорічної відпустки Працівник дитсадка працює за сумісництвом у музичній школі викладачем, тижневе навантаження — 3 год. 1. Чи має викладач право на щорічну основну відпустку повної тривалості на роботі за сумісництвом? 2. Чи обов’язково відпустку за сумісництвом надавати одночасно з відпусткою за основним місцем роботи?
  • Викладач на три місяці: чи потрібно виплачувати компенсацію за невикористану відпустку На період відсутності основного працівника (відпустка для догляду за дитиною) до музичної школи прийняли викладача строком на три місяці. Чи потрібно при його звільненні виплачувати компенсацію за невикористану щорічну відпустку?
  • Педагогічна робота керівних працівників ВНЗ I рівня акредитації Просимо надати роз’яснення щодо допустимого рівня педагогічного навантаження для таких категорій працівників ВНЗ I — II рівня акредитації: — начальник відділення; — завідувач лабораторії та кабінетом; завідувач методичним кабінетом; — керівник фізичного виховання. Відповідно до наказу Міносвіти від 31.05.94 р. № 167 завідувач відділення може мати педагогічне навантаження в обсязі 480 годин на рік, а в п. 91 Інструкції № 102 зазначено — 360 годин на рік. Як правильно?
  • Мінсоцполітики відповідає на актуальні запитання (огляд листів) До вашої уваги аналіз листів Мінсоцполітики, в яких головне «працезарплатне» відомство розглянуло питання надання відпусток, установлення доплат і надбавок працівникам, виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності. Традиційно ми побудували огляд так: відповідь Мінсоцполітики — наш коментар.
  • Змінився газопостачальник: чи потрібно укладати новий договір Замовник (бюджетна організація) на початку 2015 року уклала договір на постачання природного газу за результатами процедури закупівлі з відповідним підприємством (організаційно-правова форма — публічне акціонерне товариство (ПАТ)). У травні цього року замовник отримав від постачальника листа, в якому повідомляється про те, що зазначений договір про закупівлю буде розірвано з 01.07.2015 р. у зв’язку з тим, що постачальник як газорозподільне підприємство не матиме права здійснювати господарську діяльність з постачання природного газу за регульованим тарифом. При цьому внаслідок відокремлення функцій з постачання та розподілу природного газу з 01.07.2015 р. постачання природного газу для задоволення потреб бюджетних установ буде здійснювати новостворене газопостачальне підприємство (організаційно-правова форма — товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ)). Водночас у листі зазначено про необхідність повторного укладення договору про постачання природного газу. Чи правомірна така вимога? Чи необхідно проводити процедуру закупівлі для укладання нового договору, якщо сума закупівлі (залишок невикористаних коштів за попереднім договором) менше 100 тис. грн?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі