№47

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2016/№ 47 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо застосування законодавства у сфері закупівель Лист від 25.11.2016 р. № 3302-06/38247-06
  • Щодо закупівлі робіт Лист від 25.11.2016 р. № 3302-01/38216-06
  • Амортизація-2016: час підбити підсумки Новий рік уже на порозі і стукає в наші двері. Навкруги все віщує про наближення свят. Тоді як для бухгалтерів попри зимові холод і мороз настає по-справжньому «гаряча» пора. Адже саме час готуватися до складання річної фінансової звітності. І одним із підготовчих етапів є нарахування амортизації на необоротні активи. Щоб правильно розрахувати суму амортизації та без проблем відобразити цю інформацію в облікових регістрах і фінансовій звітності, пропонуємо вашій увазі цю статтю.
  • Коли заняття у спортивних гуртках та басейні звільнено від ПДВ Бюджетна установа (навчальний заклад) надає платні послуги з організації групових та індивідуальних занять фізичною культурою і спортом у спортивних залах та плавальному басейні, в якому займаються діти, студенти, дорослі. Чи звільняються такі послуги від обкладення ПДВ? Чи необхідно бюджетній установі реєструватися платником ПДВ, якщо річні надходження від платних послуг в плавальному басейні перевищують 1 млн грн.?
  • Тарифний розряд кухаря ДНЗ До штату дошкільного навчального закладу на посаду кухаря приймається працівник, який закінчив технікум та має неповну вищу освіту (диплом «молодшого спеціаліста»). Стажу роботи за вказаною посадою він не має. Який тарифний розряд необхідно встановити такому працівнику?
  • Тарифний розряд бібліотекаря ЗНЗ До штату загальноосвітнього навчального закладу (ЗНЗ) на посаду бібліотекаря приймається працівник, який має загальну середню освіту. Атестацію він не проходив і кваліфікаційної категорії не має. Стаж роботи на посаді бібліотекаря у нього більше 20 років. Який тарифний розряд необхідно встановити такому працівнику?
  • Доплата за науковий ступінь директору ліцею Директор ліцею має науковий ступінь кандидата педагогічних наук. Він не веде викладацьку роботу у закладі (не має педагогічного навантаження), у зв’язку з чим виникло запитання: чи має право такий працівник на встановлення доплати за науковий ступінь, і якщо так, то хто її встановлює?
  • Оклад головлікаря обласної стоматполіклініки До штату обласної стоматологічної поліклініки (самостійний амбулаторно-поліклінічний заклад, що обслуговує 60 тис. населення) на посаду головного лікаря приймається працівник, який має: — сертифікат лікаря-спеціаліста (лікар-ортопед-стоматолог); — першу кваліфікаційну категорію за спеціальністю «Стоматологія ортопедична»; — стаж за фахом понад 10 років. Він не проходив атестацію за спеціальністю «Організація і управління охороною здоров’я». У зв’язку з цим виникло запитання: як у цьому випадку встановити посадовий оклад головному лікарю?
  • Навчальна відпустка у перший місяць роботи: розраховуємо суму відпускних До штату управління водних ресурсів на посаду секретаря (5-й тарифний розряд за ЄТС) з 1 грудня 2016 року був прийнятий працівник, який заочно навчається у вищому навчальному закладі. 02.12.2016 р. він надав до відділу кадрів установи довідку-виклик на сесію з 03.12.2016 р. по 10.12.2016 р. включно (на 8 календарних днів). На підставі цієї довідки за наказом керівника установи йому була оформлена навчальна відпустка. Як правильно розрахувати відпускні у ситуації, що склалася?
  • Виготовлення технічної документації: який КТКВК застосувати ДНЗ є окремими юридичними особами, замовником виступає рада, приміщення перебувають у комунальній власності громади. За яким КТКВК необхідно здійснювати виготовлення технічної документації на приміщення дитсадочків? Чи взагалі можна здійснювати такі видатки?
  • Видатки на утримання бригади по благоустрою селища У заходах програми «Розвиток житлово-комунального господарства та благоустрій селища» житлово-комунальне підприємство як одержувач бюджетних коштів передбачило утримання працівників бригади по благоустрою селища, які перебувають у штаті цього підприємства, і щомісячно надає в Казначейство платіжні доручення на в иплату заробітної плати працівникам цієї бригади. Чули, що якщо підприємство надає розпоряднику бюджетних коштів будь-які послуги, у тому числі з благоустрою селища, то розпорядник бюджетних коштів повинен розраховуватися з підприємством шляхом проведення платежів на підставі платіжних доручень, укладених договорів, а також документів, що підтверджують отримання послуг. Чи не призведе оплата за такі послуги до нецільового використання бюджетних коштів?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі