№42

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2018/№ 42 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо отримання держорганами та органами місцевого самоврядування безоплатно грошових коштів або іншого майна Лист від 04.04.2018 р. № 2624/13-18
  • Зміна ціни в межах 10 %: що важливо знати Є певна категорія товарів, при закупівлі яких завжди виникають запитання. Переважно це стосується тих товарів, ціни на які часто-густо коливаються. І виникають ці запитання вже на етапі виконання договору. До речі, запитання виникають не тільки у замовників та учасників, а і в контролерів. Здебільше це пов’язано з тим, що законодавець обмежив зміну ціни товару певними умовами, яких необхідно дотримуватися. Цікаво також й те, що учасники сфери закупівель (замовники, постачальники, контролери) по-різному розуміють вимоги законодавства з цього питання. Як виявляється, одна із закупівель, стосовно якої найчастіше виникають запитання в закупівельної спільноти щодо правильної зміни ціни, — це закупівля природного газу. Отже, саме про неї ми сьогодні й поговоримо.
  • «Зимові» норми витрати ПММ: розраховуємо і застосовуємо Щороку 1 грудня до нас приходить зима. Однак це за календарем, а фактично її прихід ми відчуваємо вже у листопаді. До того ж навіть у березні сніг, мороз та ожеледиця — не дивина. Тому аби зима не завітала до нас несподівано, варто готуватися заздалегідь. І кожен автовласник знає, що «залізний кінь» потребує особливо ретельної підготовки до зимового сезону. Всі системи слід перевірити, експлуатаційні рідини долити (замінити), колеса «перевзути»… Звісно, це усе в компетенції автомеханіка, водія. Проте й бухгалтер не залишиться осторонь цього процесу. Він має контролювати витрати установи на всі ці потреби. У тому числі необхідно переглянути і підкоригувати норми витрати пального та мастильних матеріалів на зимовий період. Які саме коригуючі коефіцієнти слід застосовувати і як правильно це робити, розповімо у цій статті.
  • Ремонт у будівлі — пам’ятці архітектури: чи можливо? Наша установа є органом місцевого самоврядування і знаходиться в приміщенні міської ради. Це приміщення є пам’яткою архітектури. В ньому потрібно замінити двоє дверей (одні двері оригінальні, другі були замінені раніше, але документів про заміну дверей немає). Які роботи ми маємо право здійснювати — поточний ремонт дверей, реставрацію чи заміну дверей? Які документи для цього потрібні?
  • Заміна шпалер: це поточний ремонт чи капітальний? Нам потрібно повністю переклеїти шпалери актової зали. Який це вид ремонту — капітальний чи поточний? Чи залежить вид ремонту від співвідношення площі стін актової зали та загальної площі стін будівлі, у якій він знаходиться? Як документально оформити переклеювання шпалер актової зали?
  • Чи включається час перебування працівників терцентру у відпустці без збереження зарплати до «надбавочного» стажу? Працівник, який обіймає посаду фахівця із соціальної роботи відділення денного перебування територіально центру соціального обслуговування, перебував у відпустці без збереження заробітної плати з 17.10.2018 р. по 31.10.2018 р. (підстава — ст. 26 Закону про відпустки). Чи включається час перебування у такій відпустці до стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років?
  • Встановлюємо доплату куратору студентської групи коледжу Наш коледж є відокремленим структурним підрозділом університету та одночасно закладом вищої освіти I—IІ рівня акредитації. Кількість студентів у деяких групах складає 12 — 19 осіб. Як нараховувати доплату за класне керівництво кураторам (класним керівникам) таких груп? Чи потрібно її зменшувати на 50 % залежно від кількості студентів у групах? Чи припиняється виплата такої доплати на час канікул?
  • Звільнений — прийнятий: чи нараховувати ЕСВ на «забуту» відпускну компенсацію 21.09.2018 р. працівник був звільнений з основного місця роботи та 24.09.2018 р. був прийнятий до цієї ж установи на іншу посаду за сумісництвом. У жовтні 2018 року з’ясувалося, що цьому працівнику при проведенні остаточного розрахунку забули нарахувати компенсацію за невикористану відпустку. Нарахування здійснили у жовтні. Чи потрібно в цьому випадку нараховувати ЄСВ на таку компенсацію і як її відобразити у Звіті з ЄСВ?
  • «Спіймай мене, якщо зможеш»: прощаємося з працівником-прогульником Працівник установи звільнений за прогул. При цьому в день звільнення він був відсутній на роботі. Як у цьому випадку видати йому трудову книжку? Чи можна надіслати її поштою? Як провести остаточний розрахунок з відсутнім працівником?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі